Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ Objavio: O.Z. ]

18. 05. 2018. 22:40 >> 00:37
2

OTVOREN RIZOT KARISME

"Pobjeda savremene vizije razvoja turizma"

Kompleks "Holiday Village Montenegro" Grupe Karisma Hotels, na Velikoj plaži u Ulcinju, svečano je otvoren večeras.

Predsjednik Vlade Duško Marković kazao je na otvaranju da je to pobjeda savremene vizije razvoja turizma i crnogorske ekonomije.

"Otvaranjem ovakvih rizorta CrnaGora postaje najprestižnija turistička destinacija. Kod nas su brendovi poput Karisme, Amana, Iberostara, Regenta, Hiltona i Ramade, a uskoro i rizort One&Only, Ritz Carlton i Chedi", kazao je Marković u Ulcinju.

Predsjednik Vlade poručio je da impresivan investicioni poduhvat koji je oplemenio prostor Velike plaže u Ulcinja nagovještava da će Velika Plaža a vjerovatno i Ada biti nova kvalitetna turistička destinacija i da vjeruje da će ovaj primjer koji obeubjeđuje stotine novih radnih mjesta biti podsticaj za nove uspješne projekte.

"Oplemenjujući ovaj prostor podigli smo sa koljena posrnuli Hotel Belvi i podigli ga na nivo od četiri zvjezdice izgradivši Hotel Villages Montenegro", rekao je premijer.

Mnogi nijesu vjerovali

On je na poduhvatu čestitao jednom od suvlasnika Grupe Karismaa Hotels Ljubu Krstajiću.

"Čestitajući Vam želim da podsjetim na trenutak kada smo u Podgorici u mom kabinetu razgovarali o Vašoj viziji razvoja i Ulcinja i crnogorskog turizma. Sjećam se da je to bio trenutak velikih očekivanja i nade, ali i trenutak kada smo se pitali da li i kada ćemo realizovati jedan povako zahtjevan investicioni poduhvat. Kada smo objavili naš dogovor pretvoren u ugovor o dugoročnom zakupu bilo je dosta sumnjivaca, bilo je dosta onih koji nijesu vjerovali, koji su kritikovali, koji su pitali: 'šta se to dolje radi?' i 'ko to radi?'. Ali naravno bilo je veoma teško i zahtjevno snaći se u administrativnom vrtlogu sumnji kako će sve na kraju izgledati. Želim da Vam čestitam na toj pobjedi, želim da Vam čestitam na otporu sumnjivima i želim da Vam čestitam na pregnuću nad administrativnim zabludama. Ovaj projekat je pobjeda savremenene vizije razvoja turizma, i ne samo turizma nego i ukupne crnogorske ekonomije", rekao je Marković.

Premijer je podsjetio da iza projekta stoje renomirana Grupa Karisma Hotels i jedan od vodećih operatera u svijetu – Tui.

"Radeći na ovom projektu sa partnerom TUI-em mi smo Crnu Goru, vjerujem, trajno uveli u katalog ovog najmoćnijeg svjetskog operatera. Vjerujem da će ovaj hotel, sa Hotelom Ruža vjetrova kojim Karisma upravlja od 2016. godine, sa novim investicionim i razvojnim planovima obezbijediti u 2018. godini 500 novih radnih mjesta i 1.800 ležajeva kojima će Karisma upravljati. Sa ovakvim pristupom Crna Gora postaje prestižna turistička destinacija, ne samo na ovom prostoru nego i šire", rekao je predsjednik Vlade.

Velika stvar za nova radna mjesta

On je podsjetio da se danas u Crnoj Gori realizuju investicije od više od tri milijarde eura i to najveći investicioni poduhvati na Mediteramu.

"Mi smo zahvaljujući ovakvom pristupu, zahvaljujući ovako kredibilnim partnerima u prošloj godini ostvarili rekordnu turističku sezonu, premašili smo onu iz 1987. godine, preko dva miliona turista je bilo u Crnoj Gori. Ostvarili smo i rekordne finansijske rezultate. Ali ono što je veoma važno je da obezbjeđujemo kontinuitet i da prvi kvartal ove godine pokazuje da imamo rast u turizmu od 20 odsto, da smo 4. maja ove godine imali 40.000 turista, što je 111 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Turizam je, dakle, u prošloj godini opredjeljujuće uticao na naš rast od 4,4 odsto što je jedna od najvećih stopa rasta u Evropi. Vjerujem da ćemo u prvom kvartalu ove godine možda imati rast od 4 odsto čemi će takođe doprinijeti turizam", rekao je Marković.

Dodao je da je Crnoj Gori ostavljena nova vrijednost i nova ljepota.

"Danas možemo reći i ovima u Ulcinju i onima u Podgorici, i onima koji nam nijesu vjerovali i onima koji su sumnjali da smo uradili dobru stvar za Crnu Goru, da smo uradili veliku stvar za crnogorski turizam, da smo uradili ozbiljne stvari za nova radna mjesta i nove prilike za naše mlade ljude. Vjerujem da će ova investicija biti podsticaj novim i da će ovakvih prilika i u ovoj i u narednim godinama biti još više", zaključio je Marković.

Iz Vlade podsjećaju da je ugovor o zakupu Kompleksa HTP „Ulcinjska rivijera" zaključen u septembru 2017. godine izmedu Države Crne Gore i HTP „Ulcinjska rivijera" AD, u svojstvu Zakupodavca i Konzorcijuma „Karisma Hotels Adriatic Montenegro DOO, Karisma Hotels & Resorts Corporation LTD, Karisma Resorts International S.A, Karisma Operating Holding S.A. de C.V. ,Karisma Hotels & Resorts de las Americas LTD", Hotel Holiday Village Montenegro je porodični hotel koji imati u ponudi po četiri restorana, bara, i bazena od kojih je jedan glavni, namijenjen za vodene sportove i rekreaciju, splash bazen sa vodenim atrakcijama namenjen mališanima i tihi bazen za odrasle.

Kako se dodaje u saopštenju, TUI Grupa u svom portfoliju drži 1.600 turističkih agencija i vodećih portala, šest turističkih aviokompanija sa oko 150 aviona, više od 300 hotela sa 214.000 kreveta, 16 brodova za krstarenje i veliki broj turističkih agencija.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније