Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 09. 2019. 16:14 >> 16:12
2

PRVA DVA KVARTALA

Od turizma 255 miliona eura prihoda

Crna Gora je ove godine ostvarila značajan napredak u turizmu, kako u kvalitativnom tako i u kvantitativnom smislu, izjavila je PR Nacionalne turističke organizacije (NTO) Nina Vukčević.

"U sadejstvu sa turističkom privredom Crne Gore, koja je nezaobilazan partner u našim djelovanjima uspjeli smo da podignemo kvalitet usluge na svim nivoima što je rezultiralo dobrim turističkim rezultatima. O tome najbolje svjedoče podaci Centralne banke Crne Gore prema kojim su prihodi od turizma i putovanja tokom prva dva kvartala tekuće godine iznosili gotovo 255 miliona eura, što je za oko 25 miliona više u poređenju sa istim prošlogodišnjim periodom", navela je Vukčević.

Takođe, kako je dodala, Crna Gora bilježi i rast namjenskih prihoda.

"Samo od boravišne takse od početka godine zaključno sa 4. septembrom, u dijelu koji pripada budžetu i lokalnim turističkim organizacijama, prihodovano je preko 7,3 miliona eura što je za 1,3 miliona eura vise u odnosu na isti period prethodne godine", kazala je PR NTO.

Trend rasta, istakla je Vukčević, pokazuju i podaci relevantnih institucija za praćenje turističkog prometa.

"Do 1. septembra crnogorski aerodromi su opslužili preko 1.900.000 putnika sto je 137.000 putnika više nego u istom periodu prošle godine. Pozitivne rezultate bilježe i Nacionalni parkovi koje je posjetilo 31 odsto vise turista nego lani. Turistička postsezona je počela veoma uspješno. Prema procjenama lokalnih turističkih organizacija na današnji dan u Crnoj Gori boravi oko 111.000 gostiju, što je u odnosu na uporedni podatak prethodne godine broj veći za 29.000. Shodno najavljenom bukingu i činjenici da većina sezonskih letova traje, do kraja oktobra očekujemo da će ova postsezona biti bolja od prošlogodišnje", zaključila je Vukčević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније