Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ TVCG; Objavila: J.B.Č. ]

24. 09. 2019. 20:20 >> 20:17

CG ĆE OBEZBIJEDITI

Siguran povratak kući za 700 turista

Iako u ovom trenutku nema turista koji su posredstvom kompanije "Tomas Kuk" posjetili našu zemlju, oko 700 osoba je u Crnu Goru došlo koristeći usluge ogranaka te agencije. Iz Nacionalne turističke organizacije su kazali da će za njih biti obezbijeđen siguran povratak kući.

Vijest o bankrotu putničke agencije Tomas Kuk odjeknula je juče širom svijeta. Lako je bilo naći i u Crnoj Gori one koji zbog toga žale.

"Tomas Kuk je rodonačelnik organizovanog turističkog prometa u svijetu, najstarija putnička agencija i žalosno je da agencija koja je stvorila istoriju, stvorila tu priču veliku o organizovanom prometu, da je sa jučerašnjim danom ušla u istoriju i zatvorila tu stranu svoga djelovanja", kazao je turizmolog Ivo Armenko.

"Što će izazvati velike poremećaje na turističkom tržištu ne samo naše zemlje, nego čitavog mediterana. Iz Velike Britanije nemamo trenutno aranžmana iz Tomas Kuka", kazao je predsjednik Odbora za turizam u Privrednoj komori Dragan Ivančević.

Sa istom informacijom raspolažu i u Nacionalnoj turističkoj organizaciji.

"Prema informacijama dobijenim od hotelijera u Crnoj Gori bankrot se odnosi na ogranak ove kompanije za tržište Velike Britanije sa kojim crnogorska turistička privreda nije imala sklopljene ugovore, tako da u Crnoj Gori nema gostiju koji su došli posredstvom ovog turoperatora", navodi se u saopštenju NTO.

To je za Armenka signal koji govori više od brojki.

"Učešće turističkog prometa iz zapadne Evrope se bilježi malim procentima. Mi učestvujemo sa nekih 3 -4 posto, tako da propast Tomas Kuka, propast drugih velikih ne bi nas oštetio, iako bi u svijetu nastala kataklizma u organizovanom prometu tako da ta priča o propasti govori da smo mi pošteđeni ali na koji način pošteđeni, mi ne čestvujemo u tome", kazao je Armenko.

Sa druge strane podaci Nacionalne turističke organizacije kažu da nije baš beznačajno jer ih je samo tokom ove sezone preko ogranska Tomasa Kuka došlo 20.000. Ovim podacima dodajemo i saznanje da trenutno u Crnoj Gori odmara blizu 700 gostiju koji su došli putem  ogranaka Tomasa Kuka.

"Crna Gora kao turistička organizacija mora i treba da čuva svakog gosta i da omogući gostima da završe odnor na dobar način jer nam je jako stalo da se iz Crne Gore vrate kući sa uspomenama na Crnu Goru koja je bezbjedna", dodaje Ivančević.

Iz NTO poručuju da će tako i biti. Za sve goste koji trenutno borave u Crnoj Gori posredstvom ove agencije biće obezbijeđeni transferi od hotela do aerodroma i destinacija sa kojih dolaze.

Aleksandra Jovančević, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније