Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

М.Л.Б.

01. 12. 2023. 17:02 >> 17:02

SAJAM U NOVOM SADU

Bogat novogodišnji program, konkurentne cijene na skijalištima

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama, učestvuje na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, čiji je ovogodišnji partner regija Boka.

Kako je saopšteno iz NTO, tokom tri dana sajma posjetioci imaju priliku da se bliže upoznaju sa unaprijeđenom turističkom ponudom Crne Gore za zimsku sezonu, bogatim novogodišnjim programom, ponudom crnogorskih skijališta, kao i svim povoljnostima i aranžmanima za goste iz Srbije.

Uz crnogorske tradicionalne specijalitete i muzički program, posjetioci sajma su osjetili djelić atmosfere koja ih očekuje u destinaciji.

Portparolka NTO Milena Vujović, poručila je da je učešće na ovogodišnjem sajmu realizovano u saradnji sa Ministarstvom turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera. Prema njenim riječima, iskazano je veliko interesovanje za zimsku turističku ponudu Crne Gore, koja je ove godine obogaćena u mnogim segmentima.

“Predstavljeni su odlični novogodišnji programi lokalnih turističkih organizacija sa primorja. Od Herceg Novog do Ulcinja, gosti će imati priliku da uživaju u nastupima najvećih regionalnih zvijezda tokom novogodišnjih praznika. Naravno tu su i drugi gradovi sa brojnim manifestacijama, koje počinju već od decembra. Fokus nam je na ponudi skijališta koje imaju vrlo konkurentne cijene. Vjerujemo da ćemo sa obogaćenom ponudom, odličnim programima i atraktivnom ponudom skijališta opravdati povjerenje gostiju iz Srbije, koji su godinama najbrojniji turisti”, kazala je Vujović.

Predstavnica LTO Herceg Novog Natalija Terzić, predstavila je novogodišnji program u njihovom gradu.

„Počinjemo sa programom 30. decembra, kada je na repertoaru proslava dječije Nove godine, uz bogat i interesantan program za najmlađe. Uveče, 31. decembra kao predgrupa Bijelom dugmetu nastupa pop-rok sastav Ničim izazvan, a nakon toga Goran Bregović, Alen, Tifa i Orkestar za svadbe i sahrane. Goste očekuje kompletan spektakl koji će sigurno ostaviti odličan utisak“, najavila je Terzić.

Godinama unazad, LTO Bara tradicionalno učestvuje na sajmu turizma u Novom Sadu.

„Na naše veliko zadovoljstvo, ove godine vlada veliko interesovanje posjetilaca. Najviše ih zanima ponuda destinacije, turističke privrede, cijene u privatnom i hotelskom smještaju, kao i sedmodnevni novogodišnji program. U toku programa nastupiće 26 izvođača, a Novu godinu ćemo dočekati uz Lepu Brenu“, kazala je portparolka LTO Bara, Jovana Nenezić.

Iako je naša zemlja već poznata destinacija gostima iz Srbije, što pokazuju i statistički podaci, štand Crne Gore privukao je pažnju velikog broja posjetilaca koje su zaintrigirali noviteti u ponudi i atraktivni paket aranžmani.

Jedna od posjetiteljki crnogorskog štanda, Svetlana Mikić, poručila je da se uvijek rado vraća u Crnu Goru za koju je vežu prijatelji i lijepe uspomene.

“Moja omiljena destinacija tokom ljeta je Herceg Novi, ali posljednjih godina upoznajem i druge crnogorske gradove. Posebno me oduševilo ono što sam otkrila na sjeveru zemlje, pa možda ove godine odlučim da zimu provedem upravo tamo. Crna Gora nas uvijek iznova oduševi”,istakla je Mikić.

Prema podacima Uprave za statistiku Monstat, u kolektivnom smještaju je tokom prvih 10 mjeseci boravilo 170 hiljada turista, koji su ostvarili preko 813 hiljada noćenja što predstavlja rast od 58% kod ostvarenih dolazaka i noćenja u odnosu na isti period 2019. godine.

Imajući u vidu značaj tržišta Srbije, NTO CG zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama nastavlja brojne aktivnosti usmjerene ka ovom tržištu.

Pored NTO CG i regije Boka (LTO Kotora, Tivta i Herceg Novog) koja je nosilac sajma, predstavile su se i lokalne turističke organizacija Bara, Budve, Ulcinja, Nikšića, Andrijevice, Berana i Rožaja, hotelske grupacije Montenegro Stars i Budvanska rivijera, hotel Perla, hotel Montenegrina, Plantaže 13 jul, Javno preduzeće Morsko dobro, kao i drugi privrednici iz Ulcinja, Bara i Herceg Novog.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније