Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

K. J.

16. 01. 2024. 14:47 >> 16:33

SAJAM

Pješačko - planinarske staze Bara predstavljene u Štutgartu

Turistička organizacija Bar predstavila je potencijale turističke ponude, sa akcentom na raznovrsnu ponudu aktivnog odmora, na specijalizovanom sajmu za planinarenje i biciklizam "Fahrrad und WanderReisen". Sajam je održan u periodu od 13. do 15. januara 2024. godine u Štutgartu.

Kako navode iz TO Bar oko 70.000 posjetilaca i ljubitelja aktivnosti na otvorenom bilo je sajmu tokom dva dana vikenda.

“Posjetiocima sajma predstavili smo naše impresivne pješačke staze, koje se prostiru na više od 200 kilometara. U zaleđu Baru nalazi se 20 pješačko-planinskih staza, od lakih do težih, adrenalinskih. Pored pješačenja i planinarenja, najveće interesovanje vladalo je za kanjoning, aktivnosti na Skadarskom jezeru: krstarenja i kajaking, živopisnu panoramsku turu i auto-kampove”, navodi se u saopštenju.

S obzirom na bogatstvo prirodnih ljepota i avanturističkih mogućnosti, Bar se, navode oni, istakao kao destinacija koje objedinjuje čari prirode sa aktivnim odmorom i nudi mogućnosti širokog spektra, lijepa iskustva za ljubitelje ovog vida odmora.

“Prema najnovijim istraživanjima Reiseanalyse, posebno je uočeno povećano interesovanje za Crnu Goru među ciljnim grupama koje su zainteresovane za aktivan odmor, planinarenje, posjete kulturnim i istorijskim znamenitostima. Svi podaci ukazuju da se tokom2024. godine, očekuju pozitivni trendovi u ukupnom turističkom prometu s njemačkog tržišta. Imajući u vidu značaj njemačkog tržišta za našu destinaciju, ovaj sajam je korak naprijed u promociji Bara kao destinacije za ljubitelje aktivnosti na otvorenom. TO Bar i u narednom periodu planira da nastavi sa promocijom potencijala destinacije, upravo sa akcentom na bogatu ponudu aktivnog odmora u gradu između dvije čarobne obale”, piše u saopštenju.

Na sajmu su učestvovale i lokalne turističke organizacije: Ulcinj, Herceg Novi, Žabljak i Mojkovac, u organizaciji NTO CG.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније