Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ Pobjeda ]

09. 07. 2015. 08:16 >> 08:08

ČETVOROČLANA PORODICA

Do mora teško ispod 100€ u džepu

Četvoročlana porodica za jednodnevni izlet na more u prosjeku mora izdvojiti 100 eura. Cijene su u prosjeku niže u Ulcinju, Baru i Herceg Novom, u odnosu na Budvu i Tivat.

 

U toku jednodnevnog izleta četvoročlana porodica samo za kafu i sokove treba da izdvoji u prosjeku 15 eura. Ako hoće i sladoled sa po dvije kugle to je još 7 eura, a za nešto žestoko 6-10 eura. Četiri ručka u restoranu koštaju do 40 eura, a doručak i večera iz samoposluge po 10 eura. Ležaljke i suncobran od pet do 100 eura. Dok dlanom o dlan, nestade sto eura.

Na Slovenskoj plaži plažni mobilijar je od osam do 12 eura. Na Mogrenu iznajmljivanje para ležaljki i suncobrana košta 15 eura, koliko je i na plaži bečićkog hotela "Kvin of Montenegro". 

U Dukljanskim vrtovima na Zavali za 100 eura dobije se suncobran, dvije ležaljke, tanjir voća, bokal limunade i flaširana voda.U Budvi kafa košta 1,2 do 1,5 eura, sokovi 2-3,5 eura, pivo 2-2,5 eura, a žestoka pića od 2,5 do 5 eura. Za roštilj morate izdvojiti pet do sedam eura, picu šest do devet, a plodove mora deset do 37 eura.

U Sutomoru dvije ležaljke sa suncobranom staju pet do 15 eura, parking dva eura, sladoled i kafa po euro, pivo 1,2 do 1,4 eura, a rashlađena flaša vode od 1,5 litar dva eura, koliko i hamburger. Ručak ubašti košta pet do 15 eura. U Čanju nema skupljeg mobilijara od pet eura, parking je dva eura, sladoled i pivo po euro. Na hercegnovskoj rivijeri cijene su uglavnom na prošlogodišnjem nivou, pa se krevet može naći za šest do 15 eura, apartmani od 20 do 50 eura, a polupansion u hotelima od 30 pa do 375 eura.

U objektima brze hrane 1,5 do 2 eura koštaju pljeskavica, hamburger, piletina u lepinji ili parče pice, odnosno topli sendvič. Kugla sladoleda košta 60 centi, kafa od 80 centi do 1,20 eura, koka-kola dva eura, pivo od 2 do 2,5...

Dvije ležaljke i suncobran koštaju pet do 14 eura, a iznajmljivanje pedaline na sat pet eura. Cijena parkinga u crvenoj zoni za sat iznosi 80 centi, u žutoj 50, a dnevna karta pet eura. Paket od deset karata umanjuje cijenu po danu za euro. Ko u Tivat stigne automobilom, sat parkinga u Arsenalskoj ulici plaća 50 centi, u Porto Montenegru 1,5 eura, na aerodromu 80 centi, a u uvali Pržno od 7 do 17 sati tri eura.

Plažni mobilijar iznajmljuje se po cijeni od 6 do 10 eura, a na gradskoj plaži, ispred hotela „Palma“ 8 eura za komplet, odnosno tri za samu ležaljku, a dva eura za sam suncobran. Kuvana kafa košta euro, espreso 1,2 eura, kapućino 1,5 eura, pivo dva do 2,5, viski do deset eura, a sokovi od 1,5 do 2 eura. Kugla sladoleda košta od 50 centi do 1,8 eura. Ručati se može za pet do 12 eura, a brza hrana u prosjeku košta dva eura.

Za dvije ležaljke i suncobran na plažama u Ulcinju se plaća pet eura, a ko hoće baldahine, to košta 20 eura. Parking na Velikoj plaži se ne plaća. Akcija za turiste je dva eura za kafu i sok. Može i odvojeno, ali onda košta četiri. Pivo košta od 1,1 do 2,2 eura, pica četiri do šest eura, hamburger dva eura, a pljeskavice i ćevapi sa prilozima su pet.

Na hercegnovskoj rivijeri u pojedinim restoranima dnevni "mesni meni", koji uključuje supu ili čorbu, glavno jelo i desert košta pet, dok je "riblji meni" sedam eura. Porcija ćevapa i pljeskavica u prosjeku koštaju šest eura, čorbe 2,5, porcija orade ili brancina 3,5 eura, pola kile mušlji na buzaru pet eura, lignje osam, hobotnica na žaru sedam eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније