Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Beta [ M.L.B. ]

08. 03. 2022. 23:33 >> 23:34
2

PLAĆAJU RADNIKE

Mekdonalds privremeno zatvorio 850 restorana u Rusiji

Američki lanac restorana brze hrane Mekdonalds (Mcdonald's) objavio je danas da će privremeno zatvoriti svojih 850 restorana u Rusiji i suspendovati sve operacije u zemlji, sljedeći brojne druge multinacionalne kompanije koje su odlučile da se distanciraju od Moskve.

Grupa je navela da će nastaviti da plaća 62.000 zaposlenih u Rusiji, rekao je u poruci generalni direktor firme Kris Kempčinski (Chris Kempczinski).

Mekdonalds je u SAD donekle postao simbol velikih firmi koje do sada nijesu napustile Rusiju, gotovo dvije nedjelje od početka ruske invazije u Ukrajini. Haštag sa riječima bojkot Mekdonaldsa (BoycottMcDonalds) nedavno se pojavio na društvenim mrežama.

"Situacija je izuzetno teška za jednu svjetsku marku kao što je naša, i brojne stvari se moraju uzeti u obzir", rekao je direktor u poruci ukazajući na zaposlene, ali takođe na snabdevače i klijente.

U Rusiji Mekdonalds upravlja direktno sa više od 80 odsto restorana koji nose njegovo ime i predstavljaju devet odsto obrta grupe i tri odsto dobiti.

"Istovremeno poštovanje naših vrijednosti znači da ne možemo da zanemarimo nepotrebne ljudske patnje koje se dešavaju u Ukrajini", dodao je on.

Rekao je da će kompanija nastaviti da procjenjuje situaciju da bi utvrdila da li su potrebne dodatne mjere, kao i da je za sada nemoguće predvidjeti kada bi restorani ponovo mogli da budu otvoreni.

Drugi veliki američki lanci kao što je Starbaks, KFC, Pica hat (Pizza Hut) u Rusiji su gotovo potpuno pod upravom nezavisnih vlasnika pod franšizom ili licencom.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније