Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

P.R. [ Beta ]

28. 06. 2022. 23:45 >> 23:43

PREMIJER ITALIJE

"Gutereš predstavio plan UN za iznošenje žitarica iz Ukrajine"

Plan Ujedinjenih nacija (UN) za iznošenje žitarica iz Ukrajine bezbjednim morskim koridorima mogao bi da uštedi i mjesec dana u pražnjenju silosa pred jesenju žetvu, jer ne zahtijeva deminiranje luka, izjavio je italijanski premijer Mario Dragi.

Dragi je rekao da su informacije koje su lideri Grupe sedam najbogatijih liberalnih demokratija (G7) dobili o tom planu od generalnog sekretara UN Antonija Gutereša "među najvažnijim" na završenom samitu u Njemačkoj.

On je kazao da taj plan UN predstavlja "sve u svemu, dobru vijest", ali da je za njegovo sprovođenje potrebno brzo odobrenje Rusije.

Dragi je rekao da ključni elementi plana uključuju korišćenje postojećih bezbjednih koridora do luka, usljed čega bi UN mogle da zaštite teretne brodove od mogućih ruskih napada.

Brodovi bi bili pregledani da bi se spriječilo dostavljanje oružja Ukrajini, na čemu je insistirao ruski predsjednik Vladimir Putin, dodao je Dragi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније