Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

[ Mina ]

05. 10. 2023. 10:38 >> 10:39

ŠTETA NA INFRASTRUKTURI

Ukrajina odbila napade dronovima

Ruske i ukrajinske snage razmijenile su tokom noći napade dronovima, koji su uzrokovali štetu na infrastrukturi u središnjoj Ukrajini i velike nestanke struje u ruskom pograničnom području, izvijestile su dvije strane rano jutros.

Glavni štab vojske Ukrajine objavio je da je ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila 24 od 29 iranskih bespilotnih letjelica lansiranih s Krima na južne regije Odese i Mikolajiva, kao i na središnju regiju Kirovograd.

"Dvadeset četiri drona Shahed-131/136 uništile su vazdušne snage, u saradnji sa snagama protivvazdušne odbrane", objavila je vojska na Telegramu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Vojska je saopštila da je napad oštetio infrastrukturni objekt u regiji Kirovograd i izazvao požar koji je ugašen.

Nije bilo direktnih izvještaja o eventualnim žrtvama.

U ruskoj regiji Kursk, koja se graniči s Ukrajinom, struja je nestala u nekim područjima nakon napada ukrajinske bespilotne letjelice tokom noći, rekao je regionalni guverner Roman Starovoit.

"Došlo je do nestanka struje. Ekipe za hitne slučajeve počele su obnavljati snabdijevanje strujom", napisao je Starovoit na Telegram kanalu.

On je kazao da su cilj napada bili okruzi Sudžanski, Korenjevski i Gluškovski koji se graniče s ukrajinskom regijom Sumi.

Telegram kanal SHOT, pozivajući se na izvore, javio je da je 67 naselja ostalo bez struje.

Informaciju nije bilo moguće nezavisno provjeriti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније