Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

M.M.Lj.

21. 02. 2024. 10:42 >> 10:45
2

LEKIĆ I VUKANOVIĆ

Manja podrška Ukrajini, pitanje da li se može odbraniti

Dvije godine od početka rata u Ukrajini, ta zemlja se nalazi na prekretnici, kada treba da odluči da li je i dalje sposobna da vrši odbranu od budućih ruskih napada, smatra istoričar Miloš Vukanović. Lider Demosa i dugogodišnji diplomata Miodrag Lekić smatra da se stvari mijenjaju za tu zemlju od ekonomske pomoći do morala koji su joj bili pruženi na početku sukoba.

 

U subotu su dvije godine od početka rada u Ukrajini. Dok ratna dejstva ne staju i obje strane bilježe gubitke,  sagovornici emisije “Dobro jutro Crna Goro” poručuju da je teško prognozirati kada će se rat završiti.

“Proteklo je dvije godine, dosta toga se desilo, od te nevjerovatne odbrane Kijeva koji je malo ko očekivao. Nije bilo očekivano da će Ukrajina uspjeti da se odbrani tako, ne lako, ali tako intenzivno, do tih iznenadnih kontra ofanziva u oblasti Harkova i Hersona”, kazao je Vukanović.

On smatra da je Ukrajina na prekretnici.

“Već danas, nakon neuspjeha Ukrajinske ofanzive ljeta 2023 godine, Ukrajina se nalazi na jednoj prekretnici, kada treba da odluči da li je ona dalje sposobna da vrši odbranu od budućih ruskih napada”, smatra istoričar.

Dugogodišnji diplomata Miodrag Lekić kaže da su dvije faze u tom ratu.

"Jedna da je Ukrajina, zahvaljujući visokom moralu i ogromnoj pomoći svijeta pružila otpor, a druga da se stvari mijenjaju u oblasti ekonomske pomoći do morala u smislu da stvari idu dobro po Ukrajinu”, naveo je Lekić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније