Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј.

05. 11. 2022. 15:12 >> 12:41
2

UPRAVA POLICIJE

Upotrebe gumenih metaka na Cetinju nije bilo

Iz Uprave policije kazali su da daju punu podršku nadležnim pravosudnim organima da se do kraja ispita postupanje službenika policije povodom događaja od 5. septembra na Cetinju i ponovili da upotrebe gumenih metaka na Cetinju nije bilo.

"Takođe, još jednom pozivamo nadležne organe da nezavisno i adekvatno sprovedu istrage u odnosu na planirane, pripemane i realizovane radnje pojedinaca i grupa lica koje su bile usmjerene na izazivanje nasilja, a kojom prilikom su te grupe lica uspostavile blokade saobraćajnica, posjedovale i koristile protiv policije kamenice, improvizovana zapaljiva sredstva i predmete, palice, gas maske, a došlo je i do upotrebe vatrenog oružja od strane okupljenih lica i izazivanja požara", kazali su iz Uprave policije.

Oni ističi da su samo adekvatnom i suzdržanom reakcijom policije spriječene teže posljedice.
 
"Još jednom ćemo podsjetiti javnost da je prilikom ovih nenajavljenih, nasilnih javnih okupljanja 15 pripadnika Uprave policije zadobilo povrede. Uporni su pokušaji brisanja činjenica da je grupa lica nasilno djelovala i sprovodila napade na službenike policije", navode iz Uprave policije.

Sredstva prinude su, ističu, bila upotrijebljena nakon ispunjenosti zakonskih uslova usljed protivpravnog i nasilničkog ponašanja, izazivanja nereda i vršenja napada na policijske službenike.

"Ponavljamo da upotrebe gumenih metaka na Cetinju nije bilo, pogotovo nije bilo pucanja na okupljene građane, a sve mjere i radnje preduzete od strane policije su bile nužne i opravdane, a spovedene su u skladu sa zakonom u funkciji opšte bezbjednosti, uključujući i izvještavanje o upotrebi sredstava prinude", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније