Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

29. 09. 2021. 14:00 >> 14:07

PROTIV JEDNOG KRIVIČNA

Privedeni krivolovci zatečeni u Solani

Ulcinjska policija je privela i procesuirala dva krivolovca zatečena u Parku prirode Ulcinjske Solane, a protiv jednog koji je pucao iz lovačke puške podnijeta je krivična prijava, saopšteno je iz Nacionalinih parkova Crne Gore.

"Radnici obezbjeđenja u Parku prirode Ulcinjska Solana angažovani od strane JPNPCG, spriječili su vršenje krivolova i uhvatili dvojicu krivolovaca tokom redovne kontrole prostora, 26. septembra u ranim jutarnjim časovima", ističu u saopštenju.

Ovom prilikom, navode, zatečena lica su imala dvije lovačke puške koje su bile napunjene i redenike sa lovačkom municijom.

Zaštitari Ulcinjske solane naglašavaju da će svako lice u vršenju nezakonitih radnji kojima se ugrožava biodiverzitet područja odmah biti procesuirano.

Ujedno apeluju na svijest građana da se suzdrže od vršenja nezakonitih radnji kako bi se očuvao raznovrsni i bogati ptičji svijet ovog jedinstvenog područja.

"Ulcinjska solana predstavlja najznačajnije stanište za ptice na istočnoj obali Jadrana, kako za gniježđenje i zimovanje, tako i kao stanica za prelet tokom jesenje i proljećne seobe. Milioni ptica svake godine preleću ulcinjsku Solanu na putu do svoje krajnje destinacije", poručuju iz NPCG.

Podsjećaju da je Ulcinjska Solana je 24. juna 2019. godine proglašena zaštićenim područjem - Parkom prirode, kao i močvarom od međunarodnog značaja i uvrštena na Ramsar svjetsku listu močvarnih područja.

Aneksom ugovora o zakupu sa privrednim društvom AD Solana “Bajo Sekulić” u stečaju, JPNPCG je produžen zakup imovine privrednog društva AD “Bajo Sekulić”, iz Ulcinja, do 1. februara 2022. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније