Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Драгана Лалевић, ТВЦГ

15. 11. 2023. 19:40 >> 19:40
1

AUTOR DOKUMENTARCA

Jarak: Po neke odgovore o ubistvu Pukanića morao sam doći u Crnu Goru

Autor dokumentarca "Dosje Jarak" novinar Andrija Jarak kaže da je cilj dokumentarca da ukaže na tužnu činjenicu da se 15 godina od ubistva novinara Iva Pukanića ne zna naručilac. Napominje da nije manje strašno ubistvo Duška Jovanovića, za koje je osuđen samo saizvršilac.

Ivo Pukanić je razbio jedan od najvećih krijumčarskih poslova ikad na teritoriji Evrope. 

Dva novinara. Dva ubistva. Zbog tekstova o međunarodnom švercu cigareta. Pravda je stigla samo do nekih izvršilaca ubistava vlasnika hrvatskog Nacionala, Iva Pukanića i dnevnih novina Dan, Duška Jovanovića. Počinjeni zločini ali i nepravda teme su dokumentarnog filma novinara Andrije Jarka.

"Cilj ovog dokumentarca je ukazati na tužnu činjenicu da je prošlo 15 godina od ubistva Iva Pukanića a mi do danas ne znamo ko je to ubistvo naručio i platio zato što je to najstrašniji zločin ikad u Hrvatskoj. Ne manje starašno je ubistvo Jovanovića, za koje je osuđen samo izvršilac", kazao je novinar Andrija Jarak. 

Pukanić je, prema navodima iz istrage, ubijen prije dolaska u Crnu Goru u kojoj je trebao da svjedoči o duvanskoj mafiji. Zato je Jarak, po neke odgovore došao i u naš Glavni grad.

"Ja sam bio u Crnoj Gori, razgovarao sa tadašnjim premijerom ali i sa drugim zanimljivim sagovornicima, jer ima puno ljudi koji se ovdje spominju iz Crne Gore. Cilj dokumentarca nije da nekog osudi, za to postoji policija, sud, tužilaštvo", poručio je Jarak. 

Jarak nije želio da otkrije da li je istraživanjem došao do nekih novih, a značajnih informacija, ali je sa sagovornicima koji imaju informacije bacio novo svjetlo na nerasvijetljene zločine.

Ko je i zašto naručio ubistvo novinara Iva Pukanića i kako je taj zločin povezan s ubistvom glavnog urednika Dana Duška Jovanovića, gledajte večeras i sjutra od 21:25 na Prvom kanalu u dokumentarcu „Dosije Jarak“ novinara Andrije Jarka.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније