Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Marko Terzić, TVCG

05. 01. 2024. 17:29 >> 07:53
Čitaj mi:

UZ JEMSTVO

Jovanić i Knežević izašli iz pritvora

Bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić izašao je danas iz Istražnog zatvora. Podsjetimo Viši sud u Podgorici prihvatio je ranije jemstvo koje je ponuđeno za Jovanića. Kako prenosi TVCG i suspendovani pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević napustio je Istražni zatvor.

Za Jovanića je porodica ponudila jemstvo u iznosu od 768 hiljada eura u nekretninama.

Njegov izazak iz pritvora čekao se zbog reorganizacije Uprave priohoda i carina jer nije bilo moguće upisati hipoteku na nekretnine kojima su porodice i prijatelji garantovali slobodu.

Jovanić je bio u pritvoru od 9. maja 2022, kada je uhapšen kao osumnjičeni za stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe položaja u stečajnim postupcima.

Jovaniću se sudi povodom optužbi da je formirao kriminalnu organizaciju, u kojoj su stečajni upravnici, procjenitelji i vlasnici firmi za obezbjeđenje u stečajnim postupcima, te da je oštetio državu i osam kompanija za značajne iznose.

U slučaju Dejana Kneževića Apelacini sud je preinačio odluku Višeg suda i prihvatio jemstvo od 760.000 eura u nekretninama koje su njegovi prijatelji ponudili kao garanciju da on neće pobjeći tokom sudskog postupka.

Knežević je uhapšen 22. marta zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj i odavao tajne podatke pripadnicima kavačkog klana.

Dejan Knežević jedan je od optuženih u predmetu protiv predsjednika opštine Budva Mila Božovića, koji je uhapšen 13. aprila u njegovoj porodičnoj kući u Budvi po nalogu Specijalnog tužilaštva, a zbog sumnje da su bili dio kavačke kriminalne organizacije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније