Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ R.B. ]

05. 03. 2024. 06:36 >> 17:43
4
Čitaj mi:

POTREBAN NOVI ZAKON

"Mijajlovićev luksuz nikome nije bio sumnjiv"

Kompanija "Easy Drive“, koju je osnovao uhapšeni podgorički biznismen Aleksandar Mijajlović posljednjih sedam godina za nabavku luksuznih vozila izdvojila je najmanje dva miliona eura. Ispitivanje porijekla njegove imovine, međutim, u ranijem periodu nije bilo izazovno za naše istražne organe.

Nekadašnji ministar zadužen za borbu protiv korupcije Zoran Miljanić saopštio je da tužilaštvo treba da ispita porijeklo materijalnih dobara koje posjeduje podgorički biznismen Aleksandar Mijajlović, uhapšen pod sumnjom da je organizovao šverc cigareta. Miljanić smatra i da je Crnoj Gori neophodan Zakon o ispitivanju porijekla imovine u najskorije vrijeme za čije predlaganje i usvajanje odgovornost leži na Vladi i Skupštini Crne Gore. 

Na pitanje Portala RTCG kako komentariše navode da je milionski vrijedna imovina kompaniji "Easy Drive", koja je u vlasništvu Aleksandra Mijajlovića, nadležnima nije bila sumnjiva, Miljanić je odgovorio:

"Smatram da treba ostaviti institucijama sistema, konkretno nadležnom tuzilaštvu da u postupku finansijske istrage ispita porijeklo navedenih materijalnih dobara koje posjeduje pomenuto lice i kompanije u njegovom vlasništvu. Na taj način bi se najbolje došlo do konkretnih činjenica kako bi se potvrdile ili otklonile sumnje u odnosu na ovaj slučaj."

Ističe da svakodnevno možemo vidjeti veliki broj luksuznih automobila kojim upravljaju jedva punoljetne osobe.

"Postavlja pitanje da li bilo ko kontroliše porijeklo ovih skupocjenih četvorotočkaša. Očigledno nam je neophodan Zakon o ispitivanju porijekla imovine u najskorije vrijeme za čije predlaganje i usvajanje odgovornost leži na Vladi i Skupštini", naveo je.

Podsjetimo, kompanija „Easy Drive“ u posljednjih sedam godina za nabavku luksuznih vozila izdvojila je najmanje dva miliona eura. Podaci koji su bili dostupni Istraživačkom centru MANS, pokazuju da je jedno od najskupljih vozila, Lamborgini Urus, kupljeno krajem 2022. godine za iznos od 310.000 eura. Ova kompanija je uvozila i vozila sa posebnom zaštitom – takozvana blind-vozila, pa su tako sredinom 2021. godine nabavljena dva vozila marke Audi A8L i plaćena ukupno 250.000 eura.

Aleksandar-Aco Mijajlović uhapšen je 19. januara 2024. godine u Podgorici i sumnjiči se za stvaranje kriminalne organizacije koja se bavila švercom cigareta. Određen mu je pritvor. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније