Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V.

06. 03. 2024. 06:33 >> 17:59
2
Čitaj mi:

SUĐENJE BELIVUKU

"Ovo ni u Meksiku nismo viđeli"

U sudnici Specijalnog suda u Beogradu u nastavku suđenja pripadnicima grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prikazane su fotografije raskomadanog tijela ubijenog Gorana Veličkovića, javlja Tanjug.

Da je njegovo tijelo na fotografijama pred srpskim sudom su potvrdili i okrivljeni saradnici Bojan Hrvatin i Srđan Lalić. Pripadnici ove grupe su, kako se vidi na fotografijama, odsječene djelove tijela premještali i namještali za slikanje, dok se na jednoj slici vidi i da je Veličkoviću na leđima napisano „Korać”.

Lalić je rekao i da se na jednoj od fotografija vidi on sa Belivukom i mrtvim Veličkovićem. Nakon što je u sudnici prikazana fotografija dva pištolja, okrivljeni - saradnik Bojan Hrvatin je rekao da su ti pištolji ponuđeni Goranu Veličkoviću za 1.200 eura, čime su ga i namalili da se vidi sa pripadnicima grupe.

Hrvatin je rekao da je Miljković slikao te pištolje i predstavio se na "Skaju” kao „Matori” prodavac tog oružja.

Među prepiskama nakon Veličkovićevog ubistva vide se poruke „Jel si ga prepoznao”, „Goksi” i „ Iskreno najčvršći do sad kog smo odrali”, „Sjekira u glavu”. Takođe je prikazana poruka nakon slike ubijenog Veličkovića "Vidi lutko Meksiko u sred Beograda hahaha”.

Pušten je audio snimak na kojem se čuje muški glas i govori da ima još dva tri sata posla i poslije čišćenje i kupanje, na šta je okrivljeni saradnik Srđan Lalić konstatovao da je to Belivukov glas, dok je Belivuk to negirao za govornicom. Neke od poruka koje se vide su i „Odlijepiću, samo blejim sa leševima, a najjače, spisak nikako da se smanji” , „braća iz CG kažu ovo ni u Meksiko nismo viđeli”.

Veličkovića je, kako se navodi u optužnici, namamio Bojan Hrvatin u kuću u Ritopeku 3. avgusta 2020. godine gdje su ga propadnici grupe mučili i ubili. Odbrana od početka suđenja, tvrdi da su ove slike fotošopirane.

Suđenje se nastavlja,  prenosi Tanjug.

Belivuk i Miljković, podsjetimo, na meti su istražnih organa Crne Gore zbog veza sa "kavačkim klanom". 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније