Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.B. [ Portal RTCG ]

27. 03. 2024. 11:36 >> 11:38
1
Čitaj mi:

VIŠI SUD

Propao pokušaj kontrole optužnice Zvicerovoj grupi, advokatima otkazana punomoćja

Sudija Višeg suda u Podgorici Boris Savić odložio je za 17. maj ročište za kontrolu optužnice protiv okrivljenih Radoja Zvicera i ostalih za ubistvo Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Iz Višeg suda su saopštili da je većina advokata okrivljenih napustila ročište, nakon čega su im okrivljeni otkazali ponomoćja.

To se dogodilo pošto je sud u ovom predmetu razdvojio postupak "u odnosu na tri lica koja se nalaze u inostranstvu, a sa ciljem da bi se prema ostalih 28 okrivljenih mogao nastaviti postupak, te nakon što je uslijedio zahtjev za izuzeće vijeća zbog te odluke, koji je odbačen". 

"Kao razlog za napuštanje ročišta, advokati su naveli nezadovoljstvo jer nije uslijedilo odlaganje ročišta u ovom predmetu, kako su prethodno tražili. Zbog obavezne odbrane, sud je odložio ročište do angažovanja novih branilaca", piše u saopštenju. 

Okrivljeni, su, navode iz suda, poručili da će angažovati nove branioce, odnosno braniti se sami, a što su i nakon izlaska advokata iz sudnice, potvrdili pojedinačnom prozivkom.

"U takvoj procesnoj situaciji, sud je odložio ročište, pozvao ih da angažuju nove branioce ili će im biti postavljeni branioci po službenoj dužnosti, budući da se radi o predmetima u kojima je obavezna odbrana", poručuju iz Suda. 

Dodali su da se radi o predmetu u kojem je šest okrivljenih u pritvoru, koji nakon podnošenja optužnice već traje šest mjeseci, a koji prema sadašnjim zakonskim rješenjima može trajti najduže tri godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније