Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.J.

10. 05. 2024. 15:19 >> 15:32
2

viši sud u podgorici

Odbijeno jemstvo za Sašu Čađenovića

Viši sud u Podgorici obio je jemstvo ponuđeno kako bi se bivši specijalni tužilac Saša Čađenović branio sa slobode. To je potvrdila Portalu RTCG samostalna savjetnica za odnose sa javnošću tog suda Marija Raković.

Podsjetimo, za Čađenovića članovi njegove porodice ponudili su nekretnine vrijedne 377.362,83 eura, kao jemstvo za ukidanje pritvora.

Čađenović je u pritvoru od 11. decembra 2022.

"Ustavni sud Crne Gore je u svojoj odluci U-III br. 986/23 od 25.01.2024. godine usvojio ustavnu žalbu okrivljenog Čadjenović Saše, utvrdjujući da su Rješenjem Apelacionog suda Crne Gore Kvž br. 288/23 od 12.10.2023. godine, povrijedjena njegova prava iz čl. 29 st. 1 1 2 1 8. 30 st. 114 Ustava Crne Gore i čl. 5 st. 1 tačka c) I st. 3 Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda", navodi se, između ostalog, u ranijem podnesku za ponuđeno jemstvo.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније