Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Radio Crne Gore ]

19. 10. 2020. 10:44   >>  10:48

VEČERAS

Film Žalice otvoriće Mojkovačku filmsku jesen

Mojkovačku filmska jesen ili Festival glumca večeras će u Centru za kulturu "Nenad Rakočević" otvoriti bosanskohercegovački film „Koncentriši se baba“ reditelja Pjera Žalice, saopštila je na konferneciji za medije, direktorica CZK Ljilja Jokić, podsjetivši da će to ujedno biti i njegova crnogorska premijera.

“U situaciji kada su mnogi festivali  otkazani dobro je što je što festival glumca traje i što ove jeseni neće izostati praznik filma u Mojkovcu”,kazala je Jokić poručivši da je  ustanova na čijem je čelu u saradnji sa ministarstvom kulture  obezbijedila održiv program koji će se postarati za bezbjednost svih koji dođu na festival.

Organizatori festivala očekuju da festival svojim kvalitetom zasija i van Crne Gore u šta ne sumnja ni direktorica Centra za kulturu , jer su, kako ja kazala, na repertoaru filmovi visokog kvaliteta koji će privući veliki broj ljubitelja te vrste umjetnosti.

Pored Žlicinog filma publika u Mojkovcu biće u prilici da pogledaju još četiri igrana filma „Koja je ovo država“ Vinka Brešana, „Grudi“ Marije Perović, „Mater“ u režiji Jure Pavlovića.

Zavjesa na ovogodišnjem festivalu biće spuštena u petak nakom emitovanja filma „Realna priča“ i dodjele nagrada.

U  pratećem dijelu programa mojkovački ljubitelji sedme umjetnosti moći će da pogledaju dokumentarni film „Božo Bulatović“, koji potpisuje  dr Mirko Jakovljević, i dokumentarac o Crnoj Gori autora Conny Schulze.

U tom dijelu festivala je i NVO radionica „Programi mobilnosti za mlade“. Prije zvaničnog početka Mojkovačke filmske jeseni, u okviru pratećeg programa, 13. oktobra prikazan je animirani film za djecu u 3D formatu, a dan kasnije „Noć skuplja vijeka“, u izvođenju Slobodana Marunovića.

U petak je otvorena izložba karikatura Darka Drljevića.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније