Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

18. 09. 2017. 13:47 >> 13:27

SLIJEDE STEFANOVSKI I MILENKOVIĆ

Bulatović i Nikčević nastupili na MIT-u

U okviru MIT festivala održan je koncert gitarskog dua Bulatović - Nikčević. Oni su najavili da će uskoro izdati novi album za inostranog izdavača, a 25. oktobra sviraće u njujorškom Karnegi holu. Na ovogodišnjem MIT festivalu publika će imati priliku da uživa u koncertima makedonskog umjetnika Vlatka Stefanovskog i violiniste Stefana Milenkovića koji će svirati sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom.

U okviru MIT festivala održan je koncert gitarskog dua Bulatović - Nikčević. Repertoar koji su izveli crnogorski gitaristi uključio je njihove kompozicije, inspirisane različitim muzičkim uticajima. Kompozicije odsvirane tehnikama na klasičnim i flamenko gitarama muzičari su izveli u sali Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa posebnom radošću.

"Zaista je Zetski dom kada su dvije gitare u pitanju savršenih gabarita, oblika i veoma prijatnog zvuka. Ova sala je i nama muzičarima i publici prijatna, ugodna, baš kao što Srđan kaže da smo večerašnji koncert mogli snimiti i izdati kao live cd. Ovo je lijepa veče i koncert za pamćenje", kazao je gitarista Darko Nikčević.

"Velika je čast nastupiti na ovom festivalu, od početka ga pratim, krenuo je ozbiljnim i profesionalnim koracima. Zadovoljstvo je svirati u pravom pozorištu, kakvo je Zetski dom, jer je ovdje zaista nesvakidašnja atmosfera. Vidjeli ste koliko smo uživali i koliko smo se posvetili, mogli smo snimiti uživo kompakt disk jer nas je sama atmosfera inspirisala da damo što bolji koncert", kazao je gitarista Srđan Bulatović.

Gitarski duo Bulatović- Nikčević uskoro će, kako su najavili nakon nastupa na MIT-u, izdati novi album za inostranog izdavača, a 25. oktobra sviraće u njujorškom Karnegi holu, isto veče kada i Izraelska filharmonija.

"Kojim će dirigovati osamdesetjednogodišnji Zubin Mehta, živa legenda klasične muzike, kome je to vjerovatno jedan od zadnjih konceata. Na tom koncertu će se pojaviti i dvojica najvećih živih violinista, Izak Perlman i Pinkas Cukerman, velika je čast gledati taj koncert, a ne svirati u susjednoj sali istoga dana", kazao je Darko Nikčević.

Nakon koncerta gitarskog dua Bulatović-Nikčević, na ovogodišnjem izdanju MIT festivala publika će imati priliku da uživa u koncertima makedonskog umjetnika Vlatka Stefanovskog i violiniste Stefana Milenkovića koji će svirati sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom. Teatarski program MIT-a nastavljaju predstave: Velika bilježnica, u režiji Edvina Liverića; What is Europe, u režiji Andraša Urbana; Kokoš, rediteljke Selme Spahić; Otelo, režija Diega de Bree; Lepeza, reditelja Blagoja Micevskog; Antigona, Sandro Mabelini. Iz direkcija festivala napominju da je obezbijeđen besplatan prevoz iz Podgorice na sve sadržaje festivala.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније