Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: F.R.

16. 10. 2018. 18:45   >>  18:30

PREDSTAVA BP POZORIŠTA

"Mirovna misija" u KIC-u Malesija

Bjelopoljsko pozorište će večeras, u sali KIC-a ''Malesija'' u Tuzima u 20 sati izvesti predstavu ’’Mirovna misija'', koju je po tekstu mlade crnogorske dramatrurškinje Jovane Bojović režirao i adaptirao Slobodan Marunović. Muziku potpisuje Slobodan Kovačević, a scenski pokret Ana Halas.

''Mirovna misija'' je bila pobjednik ovogodišnjeg Festivala dramskih amatera Crne Gore. Slobodanu Marunoviću pripala je nagrada za najbolju režiju, a Jovani Bojović za najbolji dramski tekst.G lumci Bjelopoljskog pozorišta nagrađeni su za najbolju mušku ulogu (Sanjin Hajdaragić), žensku epizodu (Sanja Ćirović), mušku epizodu (Predrag Vukojević) i glumačku bravuru (Derviš Hadžikić).

Predstavi je pripala i nagrada za najbolju muziku (Slobodan Kovačević). Sanja Ćirović je dobila Zlatnu masku za najbolju epozodnu ulogu na ''Festivalu festivala'' u Trebinju.

Taj komad donosi jednu savremenu priču o prolaznosti, ljubavi, porodici, o različitim vizurama i pogledima mladih ljudi na svijet, na okruženje, na život...

Predstava je izvođena u gradovima Crne Gore i okuženja, a u julu ove godine je predstavljala Crnu Goru na Festivalu festivala u Trebinju, a potom i na ''Danima pozorišta'' u Mrkonjić Gradu''. 

Predstava će sjutra veče biti izvedena i sali KIC-a ''Zeta'' u Golubovcima.

''Mirovna misija'' će predstavljati Crnu Goru na XI ''Repassage festu'', koji će biti održan od 9.do 17.novembra na Ubu. 

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније