Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

10. 05. 2019. 13:04 >> 13:05

KONFERENCIJA "SINERGIJA KULTURE"

Promocija kulturne raznolikosti

Međunarodna stručna konferencija pod nazivom "Sinergije kulture", na kojoj su učestvovali predstavnici iz nekoliko zemalja regiona, održana je u Solunu 8. i 9. maja, a to je bila prilika da naša delegacija dogovori uspostavljanje različitih modela saradnje u oblasti kulture.

Konferenciji su prisustvovali generalni direktor Direktorata za kulturnu baštinu Ministarstva kulture Aleksandar Dajković, direktorica Narodnog muzeja Anastazija Miranović, direktor Filmskog centra Sehad Čekić i rukovodilac Njegoševog muzeja Isidora Kovačević.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici ministarstava kulture i institucija koje djeluju u oblasti savremene umjetnosti iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunije i Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, sastanak je bio prilika za razgovor o uspostavljanju različitih modela saradnje između institucija, kao i za pokretanje rezidencijalnih programa namijenjenih umjetnicima.

"Razgovarano je o saradnji muzeja, kako onih koji se bave kulturnom baštinom, tako i onih baziranih na prezentaciji moderne i savremene umjetnosti. Na konferenciji je usvojena i deklaracija koja, između ostalog, naglašava ulogu vladinih kulturnih politika u jačanju saradnje na nacinalnom i regionalnom nivou, kao i u promovisanju kulturne raznolikosti" istaknuto je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније