Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ B.B. ]

20. 09. 2021. 11:58   >>  12:06 1

U KIC-U

Gošća “Podgoričkih priča” Vanja Popović

Tribina "Podgoričke priče" koju organizuje dramski program KIC “Budo Tomović”, nakon ljetnje pauze nastavlja da predstavlja kulturne poslenike koji su ostavili duboki stvaralački trag u Podgorici, Crnoj Gori i šire, ovog puta u srijedu, 22. septembra, u sali Dodest, sa početkom u 20h, gošća je Vanja Popović, koja je decenijama predstavljala personifikaciju pozorišnog života u Podgorici.

Kako ističu u saopštenju, Popović je svjedokinja razvoja moderne Podgorice i teatra u njoj.

"Saznaćemo kako se uporedo sa pozorištem i izgradnjom glavnog grada razvijalo i savremeno crnogorsko društvo, ali i kultura i umjetnost kao neodvojivi dio i činilac svakog progresa. Spoznaćemo i onu drugu stranu medalje, neumitnih problema i neuspjeha, koji su sastavni dio svakog civilizacijskog puta. Takođe, Vanja Popović će otkriti koje su to njene neraskidive veze sa Podgoricom i obratno", navodi se u najavi KIC-a.

Moderator večeri je Vanja Kovačević.

"Napominjemo da je KIC podržao humanitarnu akciju časopisa "Ženski glas - za sve Crnogorke i očuvanje kulturne baštine Crne Gore" za prikupljanje sredstava za pošumljavanje Gorice, te će na pultu KIC-a prije programa zainteresovani moći da kupe “Ženski glas” po cijeni od jednog eura, a prikupljena sredstva biće donirana fondu za pošumljavanje Gorice. Pozivamo sve da se pridruže akciji", navode u KIC-u.

Shodno odluci IJZCG posjete kulturnim događajima moguće su samo ukoliko posjedujete jedan od četiri dokaza iz Nacionalne digitalne COVID potvrde.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније