Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ B.B. ]

06. 12. 2021. 18:09 >> 18:10
1

U SRIJEDU

Koncert folklornog ansambla KIC-a

Koncertom “Tradicija u srcu” folklorni ansambl Kulturno informativnog centra "Budo Tomović" tradicionalnom igrom i pjesmom obilježava značajan jubilej - 75 godina trajanja i uspješnog promovisanja folklorne baštine, u srijedu, 8. decembra sa početkom u 20h u Velikoj sali KIC-a.

Kako dodaju u najavi, folklorni ansambl sa najdužom tradicijom u glavnom gradu koji dugi niz decenija širom svijeta, ponosno, upečatljivim i raskošnim nastupima predstavlja državu, na sceni će izvesti desetak koreografija. Članovi reprezentativnog i omladinskog ansambla predstaviće se: igrama iz Crne Gore, Vrsutom, igrama iz Rožaja i Gusinja, ali i Šokačkim igrama, igrama iz Leskovca, Pastiricom i dr.

"Premijerno će biti predstavljena i nova koreografija 'Igre sa Prokletija' na čijem je postavljanju radio dugogodišnji član, asistent i saradnik ansambla Mirsad Ademović, dok je autor muzičkog aranžmana Aleksandar Saša Magovčević, čiji će orkestar pratiti jubilarni koncert. Gosti večeri biće KUD 'Boka' iz Tivta i KUD 'Njegoš' sa Cetinja, a nastupiće i jedan od naših najpoznatijih interpretatora izvorne muzike Šukrija Žuti Serhatlić, mlada vokalna umjetnica Anđela Ulićević, kao i KIC pop hor, sa dirigenticom Zojom Đurović. Voditeljka programa je Anica Vujadinović", navode u KIC-u.    
                                                                            
Svečani koncert "Tradicija u srcu" biće prilika da se zaslužnima za veliki doprinos u razvoju ansambla i očuvanju tradicije Podgorice i Crne Gore te večeri dodijele prigodne zahvalnice.
 
"Napominjemo na kraju da s obzirom na važeće preporuke IJZCG, nije se moglo izaći u susret velikom interesovanju građana za ovaj koncert, pa će ograničen broj karata dobiti dugogodišnji saradnici KIC-a, igrači - učesnici koncerta, dio protokola, sponzori. Iz tog razloga i sa željom da brojnoj publici damo mogućnost da uživa u koncertu, napominjemo da ćemo sa nadom u bolje epidemiološke uslove, sljedeće godine ponoviti koncert, i omogućiti da sugrađani i ljubitelji folklora u Podgorici uživaju u tradicionalnim igrama i nastupu FA KIC-a", naglašavaju u KIC-u.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније