Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

O.Z.

17. 03. 2022. 18:19 >> 18:39

U PODGORICI I H.NOVOM

Predavanja reditelja i storibordera "Igre prijestola" u CG

Filmski centar Crne Gore, u partnerstvu sa British Council Montenegro i Hercegnovskim Strip Festivalom nastavlja realizaciju projekta Kreativna ekonomija – Razvoj politika u oblasti filmske industrije u Crnoj Gori, u okviru kojeg organizuje masterklasove sa važnim imena savremene kinematografije, novih medija i stripa.

Kako je saopšteno, masterklasove će održati William Simpson, glavni storibord umjetnik serije “Igra prijestola”, reditelja iste serije Brian Kirk, kao i legendarni strip umjetnik Water Venturi.

U petak, 18. marta, donosioci odluka i kolege iz industrije će imati priliku da, u hotelu CUE Podgorica, od reditelja i kreatora vizuelnog identiteta popularne serije “Igra prijestola“, čuju više o tome kako je Sjeverna Irska uspjela da privuče ovako značajnu produkciju, iskustvo tokom rada na seriji i kako je ona pomogla razvoju filmske industije, turizma i ekonomije.

Nakon Podgorice, masterklasovi se u subotu, 19. marta nastavljaju u Herceg Novom, gdje će biti otvoren zimski vikend Hercegnovskog strip festivala, kao i izložbe radova strip umjetnika Voltera Venturija. Studenti, profesori i umjetnici će imati priliku da prisustvuju besplatnom storibord masterklasu sa Vilijamom Simpsonom i Borom Grbićem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније