Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

A.M.

20. 04. 2022. 11:27 >> 11:28

U VENECIJI

Ministar Radulović prisustvovaće pred - otvaranju 59. Bijenala umjetnosti

Na poziv predsjednika Venecijanskog bijenala Roberta Čikuta i umjetničke direktorice Čečilije Alemani, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović prisustvovaće od 20. do 22. aprila ceremoniji pred - otvaranja 59. Bijenala umjetnosti u Veneciji, na kome Crna Gora učestvuje kroz postavku „Umjetnost držanja za ruke”

Na poziv predsjednika Venecijanskog bijenala Roberta Čikuta i umjetničke direktorice Čečilije Alemani, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović prisustvovaće od 20. do 22. aprila ceremoniji pred - otvaranja 59. Bijenala umjetnosti u Veneciji, na kome Crna Gora učestvuje kroz postavku „Umjetnost držanja za ruke”.

Ovo je saopšteno iz Miistartstva vanjskih poslova.

Oni su pojasnili da Bijenale u Veneciji predstavlja jedan od najprestižnijih događaja svjetske kulturne scene na kome se predstavljaju stvaralaštva brojnih zemalja, među kojima je od 2009. godine i naša država.

"Učešće crnogorske delegacije od značaja je za dalje unapređenje dijaloga i saradnje u oblasti kulture u međunarodnim odnosima, što predstavlja jedan od ciljeva Ministarstva vanjskih poslova", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније