Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

28. 06. 2022. 22:39 >> 22:37

MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA

KUD "Tekstilac" oduševio publiku u Sarajevu

KUD ,,Tekstilac″ je nastupom na 6. Međunarodnom festivalu folklora u Sarajevu svojim umijećem oduševilo tamošnju publiku koja ih je ispratila ovacijama.

Festival je trebalo da bude takmičarskog karaktera, ali, zbog nemogućnosti dolaska ansambala iz Hrvatske i Turske, žiri je odlučio da učešće na Festivalu bude revijalnog karaktera.

Nakon nastupa našeg ansambla predsjednica žirija Ana Babić, profesorica muzikologije i etnologije na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu, posebno je apostrofirala nastup KUD-a ,,Tekstilac″: ,,Crnogorski ansambl je pokazao ne samo folklorno bogatsvo svoje države nego i umjetničko stvaralaštvo na sceni, i služi za primjer kako se igrom i pjesmom, ali i patriotskim osjećanjima, predstavlja  svoj grad i svoja država. Bravo i svaka čast''.

“Naše kulturno - umjetničko društo se  u Sarajevu predstavilo sjajnim koreografijama  koje je izvelo na najbolji mogući način  i po ko zna koji put potvrdilo da svojim kvalitetom i profesionalizmom na najljepši način predstavlja svoj grad i državu. Zaista prija kada publika prepozna rad i kvalitet i kada vas  isprati ovacijama kao što je to učinila sarajevska publika nakon nastupa KUD-a ,,Tekstilac″. Naš anasambl je u Sarajevu  dočekan toplim i iskrenim prijateljstvom kako od strane organizatora Festivala tako i od sjajne sarajevske publike”, saopštio je Milko Kovačević, direktor JU Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo″.
 
Rukovodilac KUDa- ,,Tekstilac″ Emir Mehović kaže da KUD “Tekstilac” u Sarajevu predstavio sa tri koreografije - ,,Igre iz Crne'',  ,,Igre iz Makedonije'' i ,,Šopske igre''.

“Svojim igračkim umijećem smo se uspješno predstavili na Festivalu čemu najbolje svjedoče ocjene stručnih lica iz oblasti folklora i ovacije sarajevske publike nakon našeg nastupa. Iz Sarajeva smo ponijeli lijepe uspomene, divnu podršku publike  i tolo gostoprimstvo organizatora. Trudimo se da gdje god nastupamo svoj grad i državu predstavimo na najbolji način čemu svjedoče brojne nagrade na  festivalima i reakcije publike. U narednom periodu očekuju nas pripreme za godišnji koncert koji će se održati 1. jula na bjelopoljskom gradskom trgu, potom učešće na predstojećem 19. Internacionalnom festivalu tamburaških orkestara u Bijelo Polju, nastup  na Festivalu u Poljskoj, koncert u Njemačkoj  i gostovanja u nekoliko crnogorskih gradova. Siguran sam da ćemo se  i na nastupima koji nas očekuju uspješno predstaviti jer kad uložite veliki rad i trud uspjeh je neizostavan”, istakao je Mehović.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније