Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

04. 08. 2022. 17:55   >>  17:52

PRINCEZA MARIJA GABRIJELA NA CETINJU

Unuka kraljice Jelene Savojske poklonila Narodnom muzeju vrijedne predmete

Princeza Marija Gabrijela od Savoje, ćerka posljednjeg kralja Italije Umberta II i unuka kraljice Jelene, posjetila je danas Muzej kralja Nikole na Cetinju.

Kako navode u saopštenju Narodnog muzeja, ona je tom prilikom Narodnom muzeju Crne Gore uručila vrijednu donaciju, predmete koji su pripadali italijanskoj kraljevskoj porodici: portret kraljice Jelene, ulje na platnu nepoznatog autora; porcelansku činiju sa oslikanim likovima kraljice Jelene i kralja Viktora Emanuela III; dvije marame koje je ručno vezla kraljica Jelena; kao i lepezu sa likovima djece Umberta II.

U ime Narodnog muzeja Crne Gore poklone je primio direktor Jakša Ćalasan.

Prijestonica Cetinje u saradnji sa Narodnim muzejom Crne Gore i crnogorskim udruženjem iz Italije "Italia -Montenegro Regina Elena" organizovali su sinoć u atrijumu Njegoševe Biljarde "Veče sjećanja na kraljicu Jelenu", povodom 70 godina od njene smrti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније