Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

27. 09. 2022. 09:55 >> 09:51

U BJELOPOLjSKOM CENTRU ZA KULTURU

Izložba ilustracija Tatjane Burzanović

Predstavljanje izložbe ilustracija "Bhagavad Gita" i razgovor sa autorkom radova doc. dr Tatjanom Burzanović, održaće se u srijedu, 28. septembra, u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu, sa početkom u 19 sati.

Burzanović je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, gdje je i magistrirala na temu "Interrelacija između pisma i tiska". Doktorirala je na Univerzitetu u Beogradu. Trenutno je angažovana kao dekan i predavač na Fakultetu za dizajn i multimediju, na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici.

Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore. Autorka je nekoliko knjiga koje je ambasada Indije iz Beča prevela na engleski jezik, od kojih su dvije štampane u Americi.

Dobitnica je brojnih nagrada za umjetnička i književna djela. Za knjigu "Himna čovjeku" dobila je prvu nagradu za najbolje opremljeno umjetničko bibliofilsko izdanje na drugom Sajmu knjiga u Podgorici, između 130 izlagača iz svijeta. Na jedanaestom Sajmu knjiga, takođe u Podgorici, dobila je prvu nagradu za najbolje opremljeno umjetničko bibliofilsko izdanje, za knjigu "Međuodnosi umjetničkih svjetova – ilustracije Bhagavad Gite", između 150 izlagača iz svijeta.

Tatjana Burzanović kroz svoj umjetnički i pedagoški rad, istražuje odnos simultane i sukcesivne umjetnosti, kao i matematičke analogije među umjetnostima.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније