Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

05. 10. 2022. 15:40   >>  15:40

SJUTRA OD 19 ČASOVA

Promocija knjige "Rekvijem tajni" u KIC-u

Knjiga "Rekvijem tajni" autorke Veselinke Božović biće promovisana sjutra, 6. oktobra, u Multimedijalnoj sali KIC Budo Tomović, od 19 sati.

Na promociji će govoriti novinar i publicista Budo Simonović, književnica Sonja Živaljević, psihološkinja Lidija Mirković i autorka.

Kako ističe Božović u 21 priču je željela da kroz literarnu formu oslika i osvijesti životne situacije i izazove sa kojima se srijeću samohrani roditelji.

Cilj autorke je da osvijesti potrebu da se ovi roditelji razumiju i pomognu, ali ne želeći da ih predstavi kao žrtve, već kao borce novog doba, koji uprkos slabostima u sebi i problemima oko sebe, idu naprijed imajući na umu budućnost i sreću svog potomstva.

"Izazove pred kojima se nalaze ovi ljudi treba prezentovati društvu i osvijestiti prisutnost globalnog problema koji uključuje veliki broj razorenih porodica koje moraju balansirati između moralne, materijalne i ljudske podrške, kako bi svom potomstvu obezbijedili što kvalitetniji život, bez obzira na nedostatak podrške jednog roditelja. Radi se o ljudima koje je život ili sudbina neočekivano izmjestio iz zone komfora i postavio ih u položaj boraca koji su izuzetno hrabri", napominje Božović.

Veselinka Božović rođena je 1976. u Nikšiću. Radi kao profesor crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti u Građevinsko-geodetskoj školi "Ing. Marko Radević" u Podgorici. U slobodno vrijeme bavi se pisanjem poezije i proze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније