Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

30. 11. 2022. 23:07   >>  23:05

SJUTRA U GOLUBOVCIMA

Promocija nove knjige poezije Dragana Koprivice

Knjiga poezije, "Izabrane pjesme" Dragana Koprivica biće predstavljena u KIC-u "Zeta" u Golubovcima, sjutra, 1. decembra sa početkom u 19 časova.

Koprivica će čitati svoje izabrane pjesme iz različitih ciklusa zbirke, kojom je zaokružio svoja pjesnička traganja duga nekolike decenije. Tokom večeri će i pjevati neke popularne refrene i svirati na harmonici, a predviđeni su i specijalni gosti programa.

Kako navode u saopštenju, Koprivica je dobitnik više nagrada za književnost, među kojima su i "Marko Miljanov", "Branko Ćopić", "Radoje Domanović", "Dušan Kostić", "Isak Samokovlija", "Tipar" (za humor i satiru), kao i nagrada za poeziju "Risto Ratković".

Većinom po svojim tekstovima i dramskim predlošcima, dosad je režirao preko dvadeset predstava sa dramskim amaterima, koje su mu izvođene u Crnoj Gori i eks-ju državama, ali i Egiptu (Kairo) i Češkoj (Prag).

TVCG je po njegovim scenarijima snimila dvije serije i dvije drame. Sada radi na novoj predstavi s ansamblom Studentskog teatra.

Nakon Zete, slijedi promocija u Spuškom zatvoru (UIKS) 6. decembra, zatim u Srpskoj kući u organizaciji UKCG, u Gimnaziji "Slobodan Škerović", Danilovgradu, Baru, Rožajama, Kotoru, Bijelom Polju, Nikšiću i drugim crnogorskim gradovima, a planirane su i promocije u okruženju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније