Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.M.Lj. ]

03. 12. 2022. 09:44 >> 09:45
2

NOVINARKA TVCG

Knjiga Aleksandre Šljivić za mališane koji žele "Samo još jednu priču"

Novinarka Televizije Crne Gore Aleksandra Šljivić objavila je knjigu za djecu “Samo još jednu priču”. Ovom knjigom, kako kaže, željela je da inspiriše roditelje da čitaju djeci više, a ona ima i humani karakter jer će po euro od prodaje svakog izdanja ići Udruženju roditelja djece sa smjetnjama u razvoju.

Da napiše knjigu Aleksandru su natjerale “slatke muke” koje je imala sa svojom djecom svake noći pred spavanje.

“Samo još jednu priču, pa ćemo da zaspimo i samo još jednu, pa ne moramo sjutra”, riječi su koje su je inspirisale da svojim mališanima ponudi nešto što će im sama napisati.

Knjiga je prilagođena djeci od tri do šest godina.

“U tim pričama djeca prolaze kroz faze od negodovanja od odlaska u vrtić, od straha od javnog nastupa, od razmišljanja o tome ko je simpatija, kako ta simpatija dolazi i slično. To sam obuhvatila u ove dvije priče i sad čekam hoće li se najtežoj publici to dopasti, odnosno ostaloj djeci”, kazala je Aleksandra u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”.

Dvije priče se zovu Kućerona i Medo iz vrtića i dosta su obimne, a mogu se podijeliti u više segmenata. U njihovoj kreaciji učestvovala su i Anjina djeca koja su predlagala šta bi moglo da se desi.
Željela je da podstakne roditelje da ćitaju više svojoj djeci.

Ilustracijama u knjizi posebno se posvetio Petar Janjušević i ona kaže da je jako zadovoljna kako to na kraju izgleda.

Knjiga ima i humani karakter, pa će po euro od prodaje svake knjige ići Udruženju roditelja djece sa smjetnjama u razvoju.

“Istražujući kome bih mogla da pomognem shvatila sam da je to udruženje nekako nečujno, a bore se sa velikim problemima. Mi kao društvo im nismo pomogli, da se prilagodimo mi njima, a ne oni nama”, rekla je Šljivić.

Knjiga se može poručiti preko Instagram stranice “Samo još jednu priču”.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније