Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Т.Г.

04. 12. 2022. 12:20 >> 12:19

DOBITNIK MNOGIH NAGRADA

Preminuo pjesnik Miroslav Jovanović Timotijev

Jedan od najistaknutijih predstavnika crnogorske savremene književnosti, esejista, književni kritičar i kolumnista, pjesnik iz Bara, Miroslav Jovanović Timotijev preminuo je jutros.

Timotijević je dobitnik mnogih književnih nagrada i priznanja, a njegove pjesme su prevođene na nekoliko stranih jezika i zastupljene u brojnim pjesničkim antologijama.

Timotijev je važio kao humanista koji je u okviru svog projekta „Mijenjao bih životnu priču“ poklonio hiljadu knjiga djeci kojima život nije naklonjen, a od Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade, dobio je nagradu za životno djelo.

Objavio je knjige poezije za odrasle “Plamteće saće”, “Opet lože oblake”, “Pustoš još peva”, “Autopsija senke”, “Laureat paučine”, “Večnost i druge čežnje”, “Šaptač u groblju – nove i izabrane pesme”, i “Devet jezika ćutnje”. Knjige poezije za djecu su mu “Svetionik”, “Kuća na oblaku”, “Nacrtaj mi petak”, “Papirne lađe – nove i izabrane pjesme za djecu”, “Nacrtaj mi petok” na makedonskom jeziku i “Četiri sezama – bajke i bajkovite pjesme”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније