Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.M.Lj. ]

05. 02. 2023. 12:19   >>  12:13

MAKADO

Izložba “Crnogorska pozorišna povijest” u KIC-u Budo Tomović

U okviru pratećeg programa osme međunarodne “Manifestacije kamernih dramskih ostavrenja - MAKADO” koju organizuje KIC “Budo Tomović” biće otvorena izložba Slavojke Marojević pod nazivom “Crnogorska pozorišna povijest”.

O postavci će govoriti publicista i novinar Vanja Kovačević i autorka Slavojka Marojević, urednica Izdavačke djelatnosti Nikšićkog pozorišta. Dizajn postavke je djelo akademskog slikara Darka Musića, a grafičku obradu rukopisa i fotografija potpisao je Ranko Radulović.

Izložba će biti otvorena u ponedjeljak, 6.februara, u izložbenom holu KIC-a “Budo Tomović” u 18 sati.

"Projekat „Crnogorska pozorišna povijest“ koncipiran je u formi ilustrativno-narativnovog karaktera i ukazuje na kretanja u razvoju dramske umjetnosti i produkcije na prostoru Crne Gore, od ranih oblika scenskih izraza do savremenog teatra na lokalnom i nacionalnom nivou. Od produkcije do danas, ovu izložbu je odgledala publika u sedam gradova u Crnoj Gori", saopšteno je iz KIC-a.

Izložba će moći da se pogleda do 13.februara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније