Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

А.М. [ N1 ]

08. 02. 2023. 09:45 >> 09:40

ODLUKA UPRAVNOG ODBORA

Nagrada Porin za životno djelo Massimu Saviću

Porin za životno djelo ove godine pripašće posthumno Massimu Saviću, umjetniku posvećenom publici, emociji i izvrsnosti, odlučio je Upravni odbor Porina.

"Porin za životno djelo dodjeljuje se onim umjetnicima koji su svojim trudom, radom, uspjesima i nagradama obilježili hrvatsku muziku, upisali se u istoriju i direktno doprinijeli kulturi. Dodjeljuje se onima koji su ostavili trag koji se ne zaboravlja, čiji vokal pamtimo, čije nam se interpretacije urežu zauvijek u sjećanje i koji imaju ono nešto. Odnos s publikom, harizmu, talenat koji se rijetko rađa. Jedan od tih bio je i Massimo“, stoji u saopštenju u kojem je Upravni odbor Porina istakao da ove godine, nažalost posthumno, dodeljuje Porin za životno djelo upravo njemu, umjetniku posvećenom publici, emociji i izvrsnosti.

Broj muzičkih nagrada Porin koje je osvojio za života, impresivan je, a najviše ih je osvojio u kategoriji najboljeg muškog vokalnog izvođenja, njih čak deset.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније