Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Petra Božović, TVCG ]

23. 02. 2023. 21:27 >> 21:39

NAMIJENjEN OSNOVCIMA

Počele pripreme za izvođenje svite "Karneval životinja"

Počele su pripreme za izvođenje svite „Karneval životinja“ u Muzičkom centru. Multimedijalni projekat u kojem učestvuju studenti tri umjetnička fakulteta s Cetinja namijenjen je osnovcima.

"Kami Sen San je volio rad sa djecom i sa svojim studentima i zapravo oni su mu bili inspiracija da napiše jedno ovakvo djelo, koje je puno humora i satire, što je zapravo tom uzrastu potrebno, da na jedan zanimljiv način se upoznaju sa klasičnom muzikom na zanimljiv način da se upoznaju sa instrumentima i kako zapravo instrumenti mogu opisati jednu životinju, tj.jednu od životinja iz karnevala“, kazala je Milica Raičević, rukovoditeljka Edukativnog sektora Muzičkog centra u emisiji "Art vijesti" na TVCG. 

Svaki od četrnaest stavova svite posvećen jednoj ili grupi životinja, a inspiraciju za to djelo Sen Sans je pronašao u starozavjetnoj priči o potopu i Nojevoj barci.

"Plan nam je da prvenstvo imaju osnovne škole, a i niže muzičke škole i sve one škole koje su zainteresovane za ovu vrstu projekta, nakon što završimo taj jedan ciklus „karneval“ će biti otvoren za širu javnost, planiramo da to bude neki vikend, da roditelji mogu doći sa svojom dječicom i provesti jedan lijepi matine u našoj kući“, ističe Raičević. 

Prvi matine biće organizovan 6.marta za učenike Osnovne škole „Štampar Makarije“ iz Podgorice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније