Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

19. 04. 2023. 08:23 >> 08:23

DOPRINOS OČUVANjU IDENTITETA

Radoman i Jovanović dobitnici godišnjih nagrada Komune

Književnici Aleksandar Radoman i Vladimir Jovanović dobitnici su godišnje nagrade časopisa Komuna za doprinos očuvanju identiteta i afirmacije kulturno-istorijske baštine Crne Gore za 2022. godinu.

Iz časopisa Komuna saopšteno je da je predsjednik Žirija za dodjelu nagrada bio akademik Božidar Šekularac, a članovi novinar Mirsad Rastoder i filolog Novica Vujović i da je odluka donijete jednoglasno.

Radoman je nagrađen za monografiju Usmena književnost Boke Kotorske do 1833. godine.

Navodi se da je Radoman napisao više od stotinu naučnih i stručnih priloga, da je urednik i priređivač više od 200 izdanja i autor tri knjige.

Jovanović je diplomirani politikolog, kao profesionalni novinar radi od 1991. i autor je osam knjiga.

"Ocijenjeno je da je svojim knjigama, feljtonima i člancima Jovanović doprinio da se sazna istina i razbiju manipulacije o značajnim temama iz crnogorske prošlosti", kazali su iz Komune.

Žiri je dodijelio dvije Specijalne plakete Reviji Fokus i Goranu Sekuloviću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније