Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

03. 06. 2023. 16:17 >> 16:17

GRADSKO POZORIŠTE

Predstava "Mislim da treba da razgovaramo" u KIC-u

Predstava Gradskog pozorišta "Mislim da treba da razgovaramo" za koju je po motivima djela Ingmara Bergmana tekst napisala Dragana Tripković, a režirao Danilo Marunović, biće izvedena sjutra veče u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović" sa početkom u 20 sati.

U predstavi igraju: Milivoje Obradović - Jovan, Vanja Jovićević - Mira, Ivana Mrvaljević - Danijela, Miloš Pejović - Petar, Ivona Čović Jaćimović - Kaća i Pavle Popović - Poli.

Scenografiju potpisuje Smiljka Šeparović, kostimografiju Adrijana Pajić, a Danilo Marunović je napravio izbor muzike.

Reditelj je ranije istakao da mu je namjera bila da napravi predstavu o najvažnijoj stvari na svijetu, a to je ljubav, kao i neko opšte mjesto teatra, jedan nepresušni izvor tema.

"U dramskoj strukturi smo postavili stvari tako da par koji je reprezent koncepta otvorenog braka ne nudi ništa novo i nije ništa srećniji u odnosu na konvencionalan brak, jer se svode na isti nivo emotivne i lične ostvarenosti. Na kraju je ta vrsta katarze, da je bilo koja vrsta moralnosti ili potreba za njom, nepotrebna za strast i ljubav, da je na kraju brak zapravo lažna institucija u koju skoro niko više ne vjeruje", istakao je Marunović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније