Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

А.Б. [ Portal RTCG ]

03. 12. 2023. 16:50 >> 16:50

BOGAT REPERTOAR

Decembar u CNP-u: Igraće se Nušićev "Pokojnik", "Proces", "Nesporazum"...

Crnogorsko narodno pozorište (CNP) pripremilo je raznolik repertoar za decembar koji će obilježiti premijera predstave “671-Lov”, prema tekstu i u režiji Hane Rastoder.

Predstava će premijerno biti izvedena u utorak 26. decembra na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta.

Ova predstava biće ujedno i njen završni ispit master studija pozorišne režije na Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje u klasi Radmile Vojvodić, a publika je može pogledati i u srijedu 27. decembra.

U okviru decembarskog repertoara biće izvedene i predstave: “Proces” Franca Kafke u režiji Dušanke Belade, “Pokojnik” Branislava Nušića u režiji i adaptaciji Egona Savina, “Jerma” Sajmona Stouna u režiji Ane Tomović, “Brod” po tekstu i u režiji Ane Đorđević, “Šćeri moja” Maje Todorović u režiji i adaptaciji Ane Vukotić, “Nesporazum” Albera Kamija u režiji Damjana Pejanovića, monodrama Slavka Kalezića “Souldfood” po istoimenoj knjizi Žane Poliakov, i monodrama Jovana Todorović “Zlostavljanje” po tekstu Iva Andrića, u dramatizaciji Siniše Kovačevića.

Kraljevsko pozorište Zetski dom će gostovati u nacionalnom teatru sa predstavom “Predsjednice” Vernera Švaba u režiji Radmile Vojvodić u petak 8. decembra.

Dan kasnije nacionalni teatar gostovaće u Kraljevskom pozorištu Zetski dom sa predstavom “Mali bračni zločini” po tekstu Erika Emanuela Šmita, autora Marije Đurić i Pavla Bogojevića.

CNP će u decembru gostovati i u Baru sa predstavom “Bladi Mun” po tekstu i u režiji Ane Đorđević, koja će biti izvedena u četvrtak 21. decembra u Kulturnom centru sa početkom u 20 sati.

U srijedu 6. decembra na Velikoj sceni CNP-a biće izvedena predstava “Politička istorija žena Crne Gore” u režiji Marije Perović, rađena u okviru programa za razvoj Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori.

Publika će u nedjelju 17. decembra imati priliku da pogleda i balet “Pepeljuga” baletske škole “Princeza Ksenija” u 17 časova i 20 časova, a 24. decembra baletsku predstavu “Novogodišnja čarolija” u izvođenju baletske trupe Allegro i Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić”.

U četvrtak 7. decembra na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta sa početkom u 18 časova će biti održana promocija monografije Varje Đukić “San na javi – o teatru s ovog kraja svijeta”. Promocija će biti održana u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica a ulaz je slobodan za sve posjetioce.

Zimski koncert Crnogorskog narodnog pozorišta biće održan u četvrtak 28. decembra na Velikoj sceni CNP-a. Na koncertu će nastupiti pijanista Guido D’Angelo i violončelista Milanske skale Nasim Saad.

Ulaznice za sve programe se mogu rezervisati i kupiti na veb-sajtu CNP-a, kao i na biletarnici Pozorišta.

Publika se o aktivnostima nacionalnog teatra može informisati i putem društvenih mreža Instagram i Fejsbuk. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније