Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

09. 12. 2023. 12:27 >> 12:27

U "ZETSKOM DOMU"

Počele probe za predstavu "Stub soli"

U "Zetskom domu" počele su probe za predstavu "Stub soli" koju će po tekstu Aleksandra Radunovića Popaja režirati Javor Gardev.

Uloge su povjerene Dejanu Ivaniću, Ani Vujošević, Jelici Vukčević, Jeleni Laban i Vulu Markoviću.

Dramaturg je Rajko Radulović, asistent režije Damjan Pejanović, scenograf Nikola Tomanov, kostimografkinja Lina Leković i kompozitorka Nina Perović. Asistent-prevodilac Ekaterina Lazarevska.

"Inicijalna ideja za nastanak dramskog teksta "Stub soli" potekla je iz zapitanosti o prirodi zla u čovjeku, te iz potrebe da se pozabavim fenomenom ljudske predisponiranosti za destrukciju svake vrste koja dominantno oblikuje ljudsku istoriju, od nastanka do današnjih dana. Savremene tehnologije omogućavaju da u real time-u pratimo užase, ubijanja i razaranja koja se dešavaju širom planete, te nas ne čine samo svjedocima, već i saučesnicima u toj orgiji zla i užasa. Stub soli je motiv iz starozavjetne priče o uništenju Sodoma i Gomora i može biti metafora za ono u što se pretvaramo dok svjedočimo užasu koji nas okružuje. Radnja je smještena u savremenu Crnu Goru i kroz četiri slike pokušava da osvijetli fenomene o kojima je bilo riječi", saopštio je pisac Aleksandar Radunović.

Kako navode u saopštenju Kraljevskog pozorišta, Javor Gardev je bugarski pozorišni i filmski reditelj, koji je pored toga završio i filozofiju na Univerzitetu u Sofiji. Režirao je preko pedeset komada u Bugarskoj i inostranstvu.

Premijera predstave "Stub soli" zakazana je za februar 2024. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније