Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

A.M. [ Portal RTCG ]

15. 03. 2024. 13:23 >> 13:23
Čitaj mi:

koordinaciji sa UIKS-om

Knežević i Koprivica održali kulturni program u zatvoru Bijelo Polje

U koordinaciji sa UIKS-om, uz podršku direktora Darka Vukčevića, a na poziv načelnika bjelopoljskog Zatvora, Dojčila Drobnjaka, u okviru aktivnosti koje organizuje Srđan Sekulić, načelnik Odsjeka za tretman, juče su Milan Knežević i Dragan Koprivica održali prigodan kulturni program za zatvorenike i osoblje Zatvora, saopštio je Koprivica.

"Shodno svom rejtingu u društvenom i političkom životu, Milan Knežević je dočekan uz aplauze svih prisutnih, a Koprivica u uvodnom dijelu posebno naglasio ulogu načelnika Drobnjaka i njegov prepoznatljiv korektan odnos prema zatvorenicima, zbog čega u bjelopoljskom Zatvoru vlada korektna atmosfera, a što su zatvorenici i potvrdili aplauzom za načelnika", navodi se u saopštenju.

Knežević se, kako navode, potrudio da pri ovom susretu na primjeren način pozdravi sve zatvorenike, naglasivši da će ubuduće govoriti „Slobodna Crna Goro i vi u ZIKS-u, i Zatvoru Bijelo Polje“, i poželio im da se uspješno vrate građanskom životu, uz pouke i nastojanja da se po izlasku uključe u pozitivne društvene tokove.

"Zatim je u svom prepoznatljivom maniru pročitao jednu svoju novu pjesmu o „junaku našeg doba“, satiričnu poemu o usponu i padu jednog „vrlog“ ministra, koji zbog mahinacija završava u zatvoru. Pjesmu je po prvi put pročitao upravo u bjelopoljskom Zatvoru, a smijeh i aplauzi pokazali da su se zatvorenici i pjesnik dobro razumjeli", kaže se u saopštenju.

Koprivica je, kako se navodi, čitao svoje humorističke aforizme, a na pitanje može li kazati i neke na zatvorske teme dobio punu podršku."Zatvorenicima se posebno svidio aforizam: „Zatvorenici žele ugodno i mirno veče svom upravniku, uz narodnu pjesmu 'Mirno spavaj, nano, sve je zaključano'.“ Zatim je otpjevao nekoliko hitova a svi prisutni uputili najveće aplauze za izvođenje poznatog novog hita „Ponoć“, iz filma „Toma“", navodi se u saopštenju.

Na kraju programa Koprivica se još jednom zahvalio načelniku Drobnjaku na pažnji koju iskazuje prema zatvorenicima i po osnovu njihovog prava da se za njih periodično organizuju primjerene kulturne manifestacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније