Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

21. 03. 2024. 16:34 >> 16:34
Čitaj mi:

Od 21. do 30. marta

Ekološki filmovi sa GMIFF-a na renomiranom festivalu u SAD

Green Montenegro International Film Fest, kao jedini ekološki festival u Crnoj Gori, biće gost 32. izdanja najvećeg festivala ekološkog filma na svijetu - DC Environmental Film Festivalu (DCEFF), koji se održava od 21. do 30. marta u Vašingtonu.

U subotu, 23. marta na DCEFF-a u Centru pomorske baštine SAD-a, biće prikazani kratki filmovi "Život je" reditelja Vladimira Perovića, "Duga" reditelja Aleksandra Vujovića, "Da li ti nedostajem" i "Povratak moru" direktora GMIFF-a i autora Blagote Marunovića, nakon čega će uslijediti pitanja publike.

Na panelu će učestvovati i art direktor GMIFF-a, prvak CNP-a, glumac Slobodan Marunović.

Kako objašnjavaju u saopštenju, DCEFF kao najstariji filmski festival u Americi na temu zaštite životne sredine, sa preko 30.000 posjetilaca, iza kojeg stoji National Geographic, održava se svakog marta već 31 godinu i predstavlja jedinstvenu platformu za predstavljanje sineasta širom svijeta, značajna ekološka filmska ostvarenja i renomirane zelene filmske festivale sa svih meridijana.

"Na zadovoljstvo Direkcije Green Montenegro IFF-a, organizatori DC Environmetal film festivala su ove godine odabrali da predstave Crnu Goru kroz naš zeleni festival, koji u avgustu ove godine obilježava svoje 10. jubilarno izdanje, na Žabljaku", navodi se u saopštenju GMIFF-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније