Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B. [ TVCG ]

14. 04. 2024. 09:05 >> 09:07
Čitaj mi:

SIMIĆ

"Noć tribada" - priča o emancipaciji i pravima žena

Predstava "Noć tribada" u režiji Branka Ilića biće izvedena večeras u Centru za kulturu Danilovgrad od 20 sati. Glumica Jelena Simić ističe da je tema predstave emancipacija i prava žena, te da je pitanje položaja žena u društvu uvijek aktuelno i da pozorište ima misiju da se bavi bilo kojim društvenim problemom.

Glumica Jelena Simić gostujuću u Jutarnjem programu TVCG istakla je da je u pitanju tema emancipacije i prava žena, i kada se prevlada gorčina što su društvene prilike godinama slične i da su promjene veoma male, onda se i shvati da je, ipak, važno baviti se ovim temama.

"Predstava se bavi i svom problematikom braka, kad to prestanemo da vodimo računa jedni o drugima i da smatramo da je taj neko dužan da zadovolji vaše potrebe. Zato je ovaj tekst toliko aktuelan, nije opterećen crnilomi nego ove teme obrađuje na duhovit način, ali čini da se i glumci i publika zapitaju", kaže Simić.

Ona napominje da problem diskriminacije nije rezervisan samo za jedan društveni sloj, već
za sve nas i da je važno o tome razgovarati.

"Pozorište ima misiju da se bavi bilo kojim društvenim problemima, i naravno diskriminacijom, jer to pogađa sve. Bilo nam je interesantno da se bavimo nasiljem koje nije do te mjere vidljivo, ekonomsko, psihičko uslovljavanje u braku. I danas se koriste isti mamci i banalizuje se ljudska potreba da se čovjek ostvari", napominje Simić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније