Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

M.M.

10. 05. 2024. 15:00 >> 14:24
1
Čitaj mi:

POVODOM JUBILEJA

Otvorena izložba starih fotografija RTCG

Povodom obilježavanja 80 godina Radija i 60 godina Televizije Crne Gore otvorena je izložba starih fotografija Javnog servisa u Galeriji RTCG.

Urednik Kulturno-umjetničkog programa TVCG Senad Šahmanović kazao je da izložba fotografija prati tehnološki i kreativni razvoj Radio i televizije Crne Gore.

"Od pamtivijeka čovjek je imao potrebu da ostavi trag u vremenu kao dokaz progresa generacijama koje dolaze i svjedočanstvo postojanja koje će ostajati generacijama koje dolaze. Danas se divimo djelima i dostignućima koja su naše kolege ostavile u prošlosti, a nama ostavile zadatak da nastavimo stvarati sa željom konstatnog usavršavanja. Zahvaljujemo se na ovom dragocjenom svejdočanstvu autorima Žarku Matoviću i Momiru Matoviću", kazao je Šahmanović. 

Foto: M.Đ. / O.Z.

Urednik Redakcije dramskog programa TVCG reditelj Ognjen Radulović istakao je da izložba starih fotografija RTCG predstavlja jedno neprocjenjivo svjedočanstvo jednog vremena i ljudi koji su ostavili neizbrisiv trag baveći se ovom divnom profesijom unazad 50 godina.

"Prije par mjeseci Televizija Crne Gore je donijela odluku da otkupi dio video-materijala rađen u produkciji Momira Matovića. To su neka njegova novija dokumentarna ostvarenja. U jednom neformalnom razgovoru, Momir je kazao da u njegovoj arhivi postoji nešto manje od 2.000 fotografija koje tematski prate rast i razvoj Televizije Crne Gore negdje od početka 70-ih godina do danas", kazao je Radulović. 

Naglasio je da fotografije sjećaju na sve one dane i sate televizijskog vrhunskog programa u kojim su oni svi ostavili trag u vremenu.

"Suštinski je ova izložba emotivna jer tu su i neka lica koja mi pamtimo, a koja nijesu više sa nama", kazao je Radulović. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније