Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

А.М.

22. 11. 2022. 22:13 >> 22:21

EBU OBJAVILA

Promjena pravila glasanja na Eurosongu, gledaoci biraju finaliste

Evropska radiodifuzna unija (EBU) objavila je promjene u sistemu glasanja za Pjesmu Evrovizije 2023. godine koja će biti održana u Liverpulu, u Velikoj Britaniji.

Detalji su objavljeni u saopštenju za štampu nakon što je Referentna grupa takmičenja ranije danas odobrila novi format.

Glasovi gledalaca će odlučiti o zemljama koje će se kvalifikovati iz polufinala u finale.

Gledaoci u zemljama koje ne učestvuju moći će da glasaju online, dok će glasovi žirija biti kombinovani sa glasovima globalne publike da bi se donio konačni rezultat i odredio pobjednik.

Sledeće godine, zemlje koje se kvalifikuju u polufinale biće odlučene isključivo na osnovu glasova koje daju gledaoci, a ne kombinacijom glasanja žirija i javnosti kao što je bio slučaj od 2009. godine.

Profesionalni žiriji muzičke industrije ostaće za Veliko finale, ali potpuna kontrola o tome ko će tamo stići iz polufinala predata je publici koja gleda.

Po prvi put gledaoci iz zemalja neučesnica moći će da glasaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније