Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Biljana Babović

20. 12. 2020. 08:59   >>  08:59

EMISIJA "ELEKTRON" NA RCG

Uspješno plivamo kroz elektronsku muziku

“Elektron” je prva emisija u dugoj istoriji Radio Televizije Crne Gore posvećena elektronskoj muzici, koja je za nekoliko mjeseci  emitovanja stekla veliku publiku i privukla značajne autore ovog žanra iz regiona i svijeta.  Ideju o pokretanju emisije dobio je sredinom 2019. Luka Leković najuspješniji crnogorski i jedan od najzapaženijih regionalnih DJ-eva i producenata, kada je u pitanju house muzika i njeni podžanrovi.

“Imao sam želju da emisijom promovišem ovu vrstu muzike koja je u velikoj ekspanziji na globalnom nivou i da u isto vrijeme dam skroman doprinos razvijanju programskog sadržaja i boljem imidžu javnog servisa kod mlađe populacije u Crnoj Gori.  Čelni ljudi u RTCG su imali sluha za moje ideje i predloge i nakon mnogobrojnih sastanaka i razgovara, oni su, prepoznajući moj kvalitet i intenciju da to bude jedan visoko kvalitetan projekat, produciran u skladu sa svjetskim standardima, dali zeleno svjetlo. Prva epizoda je emitovana u martu i već smo polako, ali sigurno dogurali do četrdesete”, ističe Leković.

Epizode se emituju svakog petka na drugom programu i subotom na prvom programu Radija Crne Gore, a nakon toga se mogu streamovati i downloadovati na Lekovićevom Soundcloud profilu.

Garant uspješnosti emisije bilo je i Lukino iskustvo jednog od top 20 producenata i remiksera na prostoru bivše Jugoslavije, po izboru renomiranog magazina i portala "Mixmag". On je prvi i jedini crnogorski producent čija je muzika puštana na talasima BBC Radija 1 u emisiji legendarnog  DJ-a Pete Tong-a.

 “Trudim se da slušaocima predstavim što raznovrsniju muziku, jer generalno, i privatno i kao DJ, volim da plivam kroz razne žanrove, sve u zavisnosti od prilike, lokacije, atmosfere ,itd. Svaka epizoda ‘Elektrona’ ima potpuno nove trake, uglavnom najnovije hitove, a dobar dio muzike koju vrtim su i ekskluzivni promoi koje dobijam od najboljih svjetskih etiketa”, naglašava Leković, koji je kao DJ nastupao, između ostalog, i na svim značajnijim festivalima u Crnoj Gori: Sea Dance - No Sleep, City Groove i Waveul, a dijelio je mikspult sa nekim od najktuelnijih imena na globalnoj  sceni kao što su Nina Kraviz, Eelke Kleijn, Cube Guys, Eagles&Butterflies, Sofia Rodina, Dario Nunez…

“Stvarajući ovu emisiju jedan od ciljeva mi je bio i da dovedem zvuk regiona i svijeta u Crnu Goru i kroz gostujuće mikseve. Drago mi je da sam to ostvario, jer je kroz emisiju u ovih 40 epizoda prošao veliki broj mojih prijatelja i sjajnih dj-eva u segmentu koji se zove ‘super mix’ . Momci iz dua PEZNT su bili gosti u prvoj epizodi, pa onda i dobitnik MTV nagrade Gramophonedzie, Darko De Jan - resident Buddha Bar Dubai i jedini DJ koji je ove godine nastupao na Abu Dhabi F1 Grand Prix-u. Ugostili smo i druge regionalne i svjetske dj-eve, kao sto su Tom Bug, Wise D & Kobe , Mene, Mirko & Meex, Joma Maja, Popi Divin, Audiostorm , Stanny Abram, Lab Doctors, Matt Caseli, Blvckr i mnogi drugi”, navodi Leković.

U narednom perodu, kako naglašava, nastaviće sa ovim dobrim vibracijama i trendom da najnovije zvuke elektronske muzike prezentuje crnogorskoj publici putem radio talasa javnog servisa.

“Mogu već sada da najavim neka od imena koja će u narednom periodu biti gosti u ‘Elektronu’ , to su Mladen Tomić, Andrew Meller , David Museen i drugi”, kaže Luka.

Kako dodaje,  ‘Elektron” je za kratko vrijeme pronašao svoju publiku.

“Svake sedmice dobijam veliki broj poruka podrške preko društvenih mreža, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva. O emisiji je, između ostalih, pisao i najveći regionalni magazin i portal ‘Mixmag Adria’”, sa ponosom ističe Leković, koji je i jedan od osnivača jedne od prvih crnogorskih etiketa "Optimist", koja se bavi objavljivanjem isključivo kvalitetne elektronske muzike i promocijom novih domaćih talenata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније