Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Beta ]

04. 01. 2021. 18:20 >> 18:22

U 41. GODINI

Preminuo frontmen benda "Children of Bodom"

Pjevač i gitarista finskog metal benda "Čildren of Bodom" (Children of Bodom) Aleksi Lajho preminuo je u 41. godini, saopštila je danas grupa.

Muzičar, koji je posljednjih godina imao zdravstvenih problema, "umro je prošle nedjelje u svom domu u Helsinkiju", prenijela je grupa na društvenim mrežama ne navodeći tačan uzrok smrti.

"Izgubili smo brata. Svijet je izgubio izvanrednog tekstopisca i jednog od najvećih gitarista svih vremena", navele su njegove kolege na Fejsbuku.

Lajho i bubnjar Jaska Ratikainen osnovali su 1993. bend "Čildren of Bodom". Bend je postao veoma popularan u Finskoj, a kasnije i na međunarodnoj muzičkoj sceni.

Bend je prodao više od 250.000 diskova u Finskoj a oproštajni koncert održan je u decembru 2019. godine.

Lajho je poslije raspada grupe osnovao bend "Bodom After Midnight".

Časopis Guitar World 2009. godine proglasio je muzičara za najboljeg metal gitaristu.

Ime benda "Čildren of Bodom" inspirisano je ubistvima na finskom jezeru Bodom 1960. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније