Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Б.Б. [ RTS ]

25. 01. 2023. 10:25 >> 10:20

KANADSKA POP ZVIJEZDA

Džastin Biber prodao prava na svoje pjesme za 200 miliona dolara

Kanadska pop zvijezda Džastin Biber prodao je prava na svoje pjesme kompaniji "Hipgnosis Songs Capital" za 200 miliona dolara, prenosi Bi-Bi-Si.

Biber, jedan od najpopularnijih pop izvođača 21. vijeka, prodao je više od 150 miliona nosača zvuka tokom karijere, a kompanija "Hipgnosis Songs Capital" sada posjeduje njegov udeo u hitovima poput "Baby" i "Sorry".

Pop zvijezda se tako pridružila grupi izvođača koji su proteklih godina prodali prava na svoj muzički katalog.

Ukupno, radi se o 290 pjesama, objavljenih prije 31. decembra 2021. godine, na koje kompanija sada polaže prava, a to znači da će dobijati nadoknadu svaki put kada se neka od njih pušta u javnosti.

"Hipgnosis Song Capital" je ranije otkupila prava od Džastina Timberlejka i Šakire na njihove pjesme.

I drugi umjetnici su se takođe odlučili na ovakav potez. Muzičke legende poput Boba Dilana i Brusa Springstina prodali su prava na svoje muzičke kataloge "Soniju".

Springstin je od toga zaradio 500 miliona dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније