Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Б.Бу. [ b92 ]

24. 03. 2023. 14:37 >> 14:41

KO JE VALERI?

Valeri iz pjesme Ejmi Vajnhaus postoji

Jedna od najpopularnijih pjesama Ejmi Vajnhaus je "Valerie", hit iz 2006. koji je postao favorit obožavatelja, ali jeste li znali da se zapravo radi o stvarnoj osobi?

 

Malo ljudi zna da je pjesma zapravo obrada i da ju je izvorno napisao i izveo britanski bend "The Zutons". Postoji mnogo teorija o tome kome je pjesma posvećena, ali misterija je konačno riješena, jer je pronađena "stvarna" Valeri iz pjesme.

Valeri Star slavna je vizažistkinja iz Njujorka, koja je u intervjuu za Vajs otkrila kako je bila u vezi s frontmenom benda Dejvom Mekebom i rekla da je pjesma zapravo o njoj, što je potvrdio i Mekeb.

"Ona je bila u SAD, ja sam bio kod kuće i bilo je to poput razglednice", ispričao je i otkrio šta ga je tačno inspirisalo za stvaranje te pjesme. Naime, Valeri je umalo otišla u zatvor nakon nekoliko saobraćajnih prekršaja, što ju je spriječilo da dođe u Veliku Britaniju.

Uostalom, Ejmi Vajnhaus je u pjesmi upitala: "Treba li ti dobar advokat?"

Ljubavna posveta

"Sjećam se kad mi je rekao za pjesmu. Bilo je to u stilu: 'Napisao sam pjesmu o tebi. I postao je singl.' I nije htio da mi kaže nikakve detalje. Bio je jako stidljiv zbog toga. I mislila sam u sebi: 'Valeri, kako zvuči ova pjesma?'" priznala je Valeri.

Par se prvobitno upoznao na koncertu na Floridi, gdje su  "Zutons" nastupili kao predgrupa.

"Imali su tako jedinstven zvuk i takvo nešto nisam prije čula. Elektricitet koji su zajedno stvarali na pozornici kao bend bio je jednostavno predivan", prisjetila se.

"Jedno piće pretvorilo se u mnogo drugih. Otišli smo u stan prijateljice i pili šampanjac na krovu sve dok sunce nije izašlo. I to je bio naš prvi susret", dodala je.

Na pitanje koji joj je najdraži stih iz pjesme, Valeri je odgovorila kako joj se svidio dio u kojem je opisao njenu "riđu" kosu, a dodala je i kako se u to vrijeme "smiješno oblačila", baš kao Valeri iz pjesme.

Izvan svog vremena

Valeri je ispričala kako joj se slomilo srce kada je vidjela da pjesma postaje veliki hit u isto vrijeme kada se Ejmi Vajnhaus borila sa porocima.

"Bila je briljantna umjetnica. Bila je izvan svog vremena. To je tako tužno i tragično, u toliko mnogo aspekata. Kao i spot, nije mogla da bude u njemu jer je bila u svom svijetu", rekla je.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније