Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

20. 04. 2015. 14:36 >> 18:50

OD 21.-23. MAJA

Novi festival u Podgorici - "City Groove"

Bogata festivalska sezona u Crnoj Gori počeće “novom zvijezdom” - "City Groove" muzički hepening će biti organizovan od 21. do 23. maja na platou između Tološke šume i Tehničkih fakulteta u Podgorici, u organizaciji agencije "Comfortably numb", uz podršku Glavnog drada i Hard Rok kafea.

“Imaćemo tri tematske večeri, kao i novu lokaciju kad su koncerati u pitanju. S obzirom na to da je prvo veče ujedno proslava Dana nezavisnosti i grand otvaranje Hard Rok Kafea, nezamislivo je da prođe bez koncerta grupe Perper. Nakon njih publika će imati priliku da čuje grupu Parni valjak koja u glavnom gradu Crne Gore nije nastupila preko 30 godina, a ulaz će prve večeri biti slobodan", saopštili su organizatori.

Naglasili su da će druge večeri nastupiti dobitnici ovogodišnje MTV nagrade, grupa Van Gogh, kao i Hladno pivo čiji će album “Dani zatvorenih vrata” biti objavljen danas.

"Treća noć je pop veče u okviru kojeg ćemo zajedno sa Crvenom jabukom proslaviti njihov 30. rođendan, a u završnici festival imaćemo Plavi orkestar, koji takođe u Podgorici nije nastupio preko tri decenije” kazao je o programu direktor festivala Dragan Bulajić.

On je istakao da otaj projekat ne bi bio moguć bez podrške Gavnog grada i Hard rok kafea, kao i porodice Markuš koja je za održavanje festival ustupila svoj plac.

“Grad Podgorica, odnosno KIC Budo Tomović prepoznao je upravo koncept ovog festival kao mogućnost da se povežemo, udružimo kreativne i materijalne snage i izađemo u susret potrebama i željama građana Podgorice, ali Crne Gore i regiona. Vjerujem u povezivanje dobrih ideja, javnih I privatnih institucija, preduzeća, kompanija, NVO sektora, sponzora, donatora jer to donosi dobre rezultate", kazala je direktorica KIC-a Budo Tomović Snežana Burzan.

Marketing Menadžer Hard Rok Kafea Nataša Milović istakla je da je taj svejtski poznat brend u Crnu Goru donio prepoznatljiv kosmopolitanski duh, a festival će biti još jedan dokaz za to.
“Sve ovo što smo radili do sada začinićemo sjajnim koncertima. Takođe na prvoj večeri festivala koja će biti "grand opening" tog brenda, kao I tradicionalno lomljenje gitara na bini. Mislim da svi zajedno radimo dobro za ovaj grad i nadam se da će upravo `City Groove` okupiti veliki broj ludi iz inostranstva, fanove našeg brenda, kao i goste iz Abu Dhabi Financial groupe” istakla je ona.

Jedan od učesnika ovogodišnjeg City Groova, basista grupe Perper Momčilo Zeković čestitao je organizatorima na pokretanju ideje nadajući se da će upravo ova priča u nekom narednom periodu ugostiti i neka poznata inostrana muzička imena.

“Svi znaju da Perper nije bio diskografski aktivan posljednjih godina, ali ovo će biti sjajna prilika da publici prezentujemo novi singl koji ćemo izbaciti za koji dan, a nadam se da ćemo upravo kadrove sa tog festivala iskoristiti za spot. Inače, posebnu čar imaće naš nastup upravo jer je na Dan nezavisnosti, a mi tada obično sviramo sa posebnim emocijama” nagrasio je Zeković.

Bulajić je otkrio da plato na kome će se održati festival može da primi veliki broj ljudi.

“Parcela je od 20 hiljada kvadrata i ono što je najbitnije može da se širi i skuplja. Nijesmo planirali da baš kompletnu parcelu iskoristimo, već da napravimo prostor u kome može da stane ood 10 do 15 hiljada ljudi” naglasio je on.

Karte za taj događaj naći će se u prodaji naredne sedmice, za drugo i treće veče karta će koštati po osam eura, dok će dvodnevni komplet moći da se uzme za 15 eura.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније